Pages

2022. május 2., hétfő

Szülinapi booktag

Tisztelt Olvasók! 

Ha már én is a bolond áprilisiak népes táborát erősítem, ezzel együtt pedig nemrégen ünnepeltem a születésnapom, gondoltam hozok nektek egy kis szülinapos booktaget. Fogadjátok szeretettel! 

1. Torta: Egy könyv, ami megédesítette a napodat mikor olvastad

Nem hivatalos Harry Potter szakácskönyv. Bár nem csak édes receptek vannak benne, de könnyű vele megédesíteni bármikor az ember napját. 



2. Gyertyák: Egy könyv, aminek a megjelenési éve egyezik a születési éveddel

Ez nálam kicsit nehéz kérdés, mert a karakterem és én más évben születtünk, de legalább hozhatok két könyvet is. :D Egészen véletlenül került a kezembe Leslie L. Lawrence egyik könyve, meglehetősen keveset olvasok tőle. Nem volt rossz, de számomra nem is volt katarzis A Nagy Madár. 
A másik könyv pedig mi is lehetne más, mint a Bogar bárd meséi, amit először 2007-ben adtak ki. 


3. Ajándék: A kedvenc könyved/könyveid

Az a helyzet, hogy erről bizony fogalmam sincs. Nem szoktam külön kedvencelni, vagy kiemelni bizonyos könyveket. Van egy top 5-10-es listám, ami mindig változik, néhány állandó eleme van csak: Harry Potter sorozat és Lakatos Levente: Loveclub-ja. Ugyanakkor közel áll a szívemhez a Vaják-sorozat, a Bad Girl-sorozat, a Luxen-sorozat, Halhatatlanok az alkonyat után sorozat, Leiner Laura összes könyve kivéve az Akkor szakítsunk-ot, és még sorolhatnám. 

4. Vendégvárás: Könyvek, amiket mostanában tervezel olvasni

Rick Riordan: A ​villámtolvaj. Nagyon régóta szemezek a Percy Jackson sorozattal, azonban csak most sikerült megszereznem, és még kicsit várat magára, de erősen tervben van. 


5. Dekoráció: Könyvek, amiket a borító alapján választottál

Ez a lista is sajnos hosszabb a kelleténél. Talán a 9... 8... 7... az, amit most idetennék, de a kiválasztott könyveim nagyjából fele elférne itt. Sajnos, vagy nem sajnos szeretek borító alapján választani, ami néha bejön, néha meg sajnos nem. 


6. Zene: Avagy egy könyv, amiben fontos szerepet játszik a zene, vagy egy hangszer

Utolsó dal. 



7. Pezsgő: Egy könyv, ami egy másik világba visz el

Minden könyv egy másik világba visz el. Talán a Harry Potter és a Narnia univerzuma az, amiben a legszívesebben élnék. 

8. Családdal vagy barátokkal szoktad ünnepelni a szülinapodat? Esetleg mindkettő?

Régebben csak családdal, mostanában barátokkal is. Van egy hangulata mindkettőnek, főleg ha némi felelősségteljes alkoholfogyasztás és sütögetés is társul hozzá. 

Írta: Nadia Moor, Caminus 

0 comments:

Megjegyzés küldése