Pages

2022. május 16., hétfő

Horoszkóp

Szép napot kívánok mindenkinek!


Bizonyára sokszor hallottátok már egyéb heti vagy hónapos asztrológiai jelentésekben, hogy „ A hold a Plimpiben van.” vagy hogy „Egész hónapban a Kentaur a Marsban lesz...” De vajon ezek mit is jelentenek pontosan?

Mint ahogyan a csillagok állása is jelentőséggel volt a születésünk és a mai életünk kialakulásában, úgy a bolygók kozmikus hatásai is kihatással vannak az asztrológiai életünkre. A bolygók elemzésekor azt figyeljük, hogy melyik bolygó milyen jegyben tartózkodott – tartózkodik adott pillanatban, s hogy azzal a jeggyel milyen viszonyban van.

Amikor egy égitest abban a jegyben jár, amellyel a legjobban emlékeztetnek egymásra, akkor van​​ uralmi helyzetben, erőben​​. Ez a​​ lehető legerősebb pozíció​​ számára, mert teljes egészében meg tudja mutatni eredendő tulajdonságait.

Nemcsak erőfokozást tartunk számon persze, hanem​​ erőcsökkenést is. Az​​ erőcsökkenést elszenvedő égitesteknél azt érzi a szülött​​ (az érintett személy),​​ hogy valamilyen tulajdonsága, tulajdonság-együttese nem éri el azt a szintet, amit általában nap mint nap hozni szokott (pl. visszahúzódabbá válik, fáradékonyabbá).

Szóval: személyes asztrológiai képletünkben 10 égitest játszik szerepet, azt vizsgáljuk, hogy születésünk idejében az adott bolygók mely házakban és jegyekben álltak. Ez a születési képletünk. Mindegyik égitest jelképez valamit, egy tulajdonságot, személyiségünk bizonyos aspektusát. 

Bolygók az állatövi jegyekben

Nap

A Napból nyerjük energiáinkat, életünkhöz szükséges erőforrásainkat. Tudatos cselekedeteink és döntéseink szimbóluma. Amelyik házban a Nap áll, ott tudjuk a leghatékonyabban beteljesíteni életcélunkat, ott tudunk kiteljesedni. A Nap jelképezi az apafigurát, a férfiak szerepét társként és apaként, családfőként, illetve a felettünk álló, sorsunkról döntést hozó személyeket is.

Hold

A Hold a racionalitás ellentéte, hozzá tartozik minden ami ösztönös, mély, tudatalatti.  A Hold jelképezi a női szerepeket, az anyaságot, a gyermekkort. Kifejezi belső érzelmi világunkat, vágyainkat, gyermeki énünket. Változékony, ingadozó, befolyásolja hangulatainkat, megmutatja ösztönös, legmélyebb, gyermeki vágyainkat. A Hold odaadó és empatikus, kivételes alkalmazkodóképességű.

Merkúr

A Merkúr jelenti a kapcsolatot külső és belső világunk, tudatos és tudattalan énünk között. Hozzá tartozik a kommunikáció minden formája, a kapcsolatteremtés, az intellektus és a tanulás.  Hozzá tartozik még a racionális szemlélet, a logikus analízis, a mozgás és érzékelés, valamint a kereskedelem és a közlekedés. Mutatja azt az utat, melyet fejlődésünk során bejárunk, a fejlődést, a folyamatot, melynek során gyerekből felnőtté válunk. A testvéri kapcsolatok is  hozzátartoznak.

Vénusz

A Vénusz maga a harmónia, az önértékelésünk tükre. A Vénusz definiálja szerelmi kapcsolatainkat, érzelemvilágunkat, határozza meg a harmóniáról alkotott elképzelésünket. Mindkét nem esetében tükrözi az önértékelést. Ide tartozik az ízlés, a vonzerő és az erotika, kapcsolatokhoz való viszonyulás, az érzelemvilág, a biztonságra való igény, valamint a művészi érzék, de a pénzhez, anyagiakhoz való hozzáállás is.

Mars

A Mars az agresszivitás, az akaraterő, az uralkodás, a hódítás és a harc jelképe, amely a vállalkozó szellemet, küzdelmeket, versengést és a dominanciát is szimbolizálja.  A nőknek személyiségük férfias, harcias részét, illetve a férfiakról kialakított képüket jelenti, míg a férfiaknál a hódításra, trófeagyűjtésre való hajlamukat.

Jupiter

A Jupiter a bőség, a gyarapodás, azt mutatja meg, hol tudunk a leginkább sikeresek lenni, milyen energiákból tudunk táplálkozni fejlődésünkhöz, hogyan tudjuk gyarapítani testi-lelki javainkat. Derűt, optimizmust és önbizalmat ad, egyfajta aurát, mely segít túljutni az akadályokon,  magabiztosságot és jó kedélyt biztosít. Ha túlságosan dominánssá válik azonban, a Jupiter magabiztosság helyett önteltté tehet,és hajlamosít a lustaságra, elbizakodottságra, ami az egyensúly felborulását eredményezi.

Szaturnusz

A Szaturnusz a Jupiter ellentéte, a gátlásokat, elfojtásokat jelöli, mindazt, amiből nincs elég, amiben szűkölködünk, kényszerű kötelességeinket. Ahol a Jupiter áll, azon a területen a legnagyobb rajtunk a nyomás, a legerősebbek a gátlások, azon kell a legtöbbet dolgoznunk, hogy céljainkat elérjük. Küzdelmeinket mutatja, ledöntendő korlátainkat, melyeket, ha nem végzünk el, nem döntünk le, a Szaturnusz kegyetlenné válik.

Uránusz

Az Uránusz szimbolizálja belső szabadságunkat, függetlenségünket, vágyunkat az újdonságok, a megszokottól eltérő dolgok iránt. Ide tartozik minden, ami szokatlan, meglepő, váratlan. Az Uránusz arra ösztökél, hogy saját szabályokat és törvényeket alkossunk a külvilág törvényeinek elfogadása helyett. Az Uránusz a változás bolygója, átalakít, elvesz, lezár, új szituációkba kényszerít, jó esetben hozzásegíthet a belső megvilágosodáshoz, függetlenségünk megéléséhez.

Neptunusz

A Neptunusz összekapcsolja az anyagi és a spirituális világot. Jótékony hatása a spirituális nyitottság, az empátia, az odaadó segítségnyújtás megtapasztalása, másfelől viszont a realitástól való eltávolodás destruktív is lehet. A Neptunusz nem foglalkozik az anyagi világ korlátaival, álomvilágot teremt tele illúziókkal, félelmeket és titkokat őrizget.  A Neptunusz másik fontos témaköre az odaadás, önfeláldozás.

Plútó

A Plútó a totális átalakulás és átalakítás szimbóluma, a pusztítás utáni újjászületésé, a radikális transzformációké. Azon a területen ahol a Plútót találjuk, sorsdöntő változásokra van szükség, és rendszerint ahhoz, hogy ezek a változások végbemehessenek, előbb mindent le kell dönteni, meg kell szüntetni, hogy aztán a semmiből újjászülethessünk, újat teremthessünk. A Plútó csillagászati besorolása nem változtat jelentésén, szimbolikáján, lehet bolygó vagy kisbolygó, ugyanazt hozza életünkbe.

 

Az állatövi jegyekben a bolygók

Erumpent

Ennek a jegynek jelképe a faltörő, makacs Erumpent, uralkodó bolygód pedig a háború istene, Mars. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy indulatosan és agresszíven kell élned az életedet. Sokkal inkább, azt kell megtanulnod, melyek az erősségeid és minden másnak ellenállva a célodra kell összpontosítanod.

Egyszarvú

Uralkodó bolygója pedig a Vénusz. Mindkettő a természethez köt téged. Ismered és kihasználod a tested és az érzékszerveid által nyújtott előnyöket és örömöket. Ugyanakkor fontos megértened, mindez a boldogság nem tart örökké.

Hippokamposz

Uralkodó bolygód a Merkúr. A te életfeladatod, hogy kövesd Merkúrt és találd meg a hiányzó feledet, a teljességet, ehhez azonban az kell hogy minél több embert ismerj meg.

Tüzes rák

Uralkodó bolygód a Hold. Kreatív vagy, sok minden érdekel. Folyamatosan a tökéletességre törekszel, és bizony gyakran előfordul, hogy kemény álca mögé rejted, hogy a szíved valójában vajból van. Akárcsak a tengeri áramlatok, amit a Hold ural, te is állandóan mozgásban vagy – ez a lételemed.

Hippogriff

Uralkodó bolygód a Nap. Ahhoz, hogy valóban az légy aki vagy versenyezned kell a Nappal – mindig a középpontban kell lenned, melegséget és fényt adni a környezetedben lévőknek. Sosem fogod teljesnek érezni magad, ha visszahúzódsz, ha elrejtőzöl az árnyékba. Igenis tisztelned, és életben kell tartanod a benned lévő tüzet és lelkierőt, hogy inspirálhass másokat.

Fwooper

Uralkodó bolygód a Merkúr, életfeladatod a kemény munka, és annak kézzelfogható eredménye. Előnyöd, hogy tudod, mindehhez a földet meg kell művelni, a magot el kell vetni, a növényeket gondozni kell és csak így van esélyed arra, hogy arathass a végén – vagyis készen állsz a munkára, remek érzéked van ahhoz, hogy észrevedd a részleteket és két lábbal állsz a földön.

Szfinx

Uralkodó bolygód a Vénusz. Feladatod, hogy megtaláld az egyensúlyt mindabban amit csinálsz, ami bizony azzal jár, hogy néha kénytelen vagy a mérleg két nyelve között egyensúlyozni. Nagyon határozatlan tudsz lenni, de a ha végre meghozod a döntést, az mindig jó. Vénusz ugyanis segítségedre van abban, hogy jó mediátor légy vitás ügyekben, mert nagyon erős az igazságérzeted.

Mantikór

Uralkodó bolygóid a Mars és a Plútó. Szükséged van arra, hogy az életedet néha teljesen megváltoztasd, akár többször is. Plutó a túlvilág ura, tehát néha neked is a poklok polkát kell megjárnod ahhoz, hogy megtaláld az igazi önmagad. Egy kis segítség: engedd el a felszínességet!

Kentaur

Szimbólumod a félig ember, félig ló Kentaur, uralkodó bolygód pedig Jupiter. Ahhoz, hogy megtaláld önmagad, mint testben, mint lélekben messze kell utaznod. A Kentaur egyszerre gyógyító és kalandor, rengeteg tudással. A Jupiter segíthet abban, hogy veled született optimizmusoddal elhidd – minderre képes vagy.

Réem

Uralkodó bolygód a Szaturnusz. Életfeladatod, hogy a csúcsot célozd meg, és közben rájöjj, ahhoz, hogy elérd, keményen kell dolgoznod, önmegtartóztatónak, valamint kitartónak kell lenned. Ugyanakkor képes vagy arra, hogy ötleteidet pénzre és anyagi gazdagságra váltsd.

Sellő

Uralkodó bolygód a Szaturnusz és az Uránusz. Feladatod nem az érzelmekről szól, hanem mivel gondolkodó és kommunikátor vagy, segítened kell az embereknek abban, hogy megértsék, hogyan működik a világ. Az Uránusz segít abban, hogy áttörd a határokat és a megszokottól eltérően gondolkodj, nem törődve azzal, hogy mindennek mi lesz a következménye.

Plimpi

Uralkodó bolygód a Neptunusz, feladatod, hogy összekapcsolódj a világegyetemmel. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindezt akkor éred el, ha nem az árral szemben, hanem azzal együtt úszol. A Neptunusz pedig segít abban, hogy megismerd a legmélyebb óceán mélységét épúgy, ahogy a mennyei magasságokat.

 

Most, hogy megtudtuk melyik bolygó melyik égitesthez kapcsolódik, lássunk egy kis májusi előrejelzést.

„A Föld ezen a héten is a Mérleg csillagképében vándorol, annak két serpenyője között. Az egyikben a múlt emlékeit látjuk, a másikban a jövő reményeit őrizzük.

A jelenünk, a jelenlegi életünk lényegében a múltban tett, gondolt, érzett külső-belső cselekvéseink eredménye. A jelen lehetősége, ami most az égre van írva az, hogy világosabban láthassuk és érezhessük ezeket az összefüggéseket, visszahatásokat. Minél jobban értjük azt, hogyan alakította a múltbeli énünk a jelenünket, annál jobban értjük, hogyan alakítja a jelenlegi énünk a jövőnket. A múlt-jelen-jövő "egyben érzékelésének" a lehetőségét hordozza ez az égi helyzet.

Hétfőn és kedden Földünk a Szaturnuszhoz kapcsolódik, így ez a két nap kifejezetten azokat a törekvéseinket, cselekedeteinket támogatja, amelyekkel konkrét, kézzelfogható eredményeket, megvalósulásokat akarunk elérni. E két napon lehetőség szerint kerüljük a sietséget, a kapkodást, törekedjünk a pontosságra.

Szerdától vasárnapig a Jupiter-Neptunusz aspektálja gyönyörű bolygónkat, ami segíti a spirituális témákban való elmélyülést, a múltból hozott képességeink, tehetségeink feltárását és tudatosítását például a meditáció és/vagy egyéb regressziós technikák alkalmazásával. A mélyebb, teljesebb önismeret megszerzésének is eljött az ideje, hiszen a Neptunusz a mélylélek, a Jupiter pedig a tudás szimbóluma is, így az énünk mélyén rejtőző, múltból hozott tudás felé fordulásnak is kedvez ez az égi helyzet.”

 

Köszönöm, hogy végig olvastátok, egyetek sok epret!
Yrene Towers, Solaris 

0 comments:

Megjegyzés küldése