Pages

2022. május 2., hétfő

Húspogácsák joghurtos-mexikói zöldségekkel

Kedves Boszi olvasók!

Most egy nagyon finom húsételt hoztam Nektek. Az alapja megtalálható: Főzőiskola Potter rajongóknak című könyvben, Mrs. Weasley húsgombóca címen, viszont én kicsit a saját ízlésemre formáztam. Fogadjátok szeretettel! Ne feledjétek, ha kipróbáljátok és a visszajelzéseteket elkülditek a szboszi.gracia@gmail.com bagolycímre visszajelzéssel és néhány képpel, azért értékes pontokat zsebelhettek be!

Hozzávalók:

A húspogácsához:

    30 dkg darált hús

    1 egész tojás

    1 közepes fej vöröshagyma

    ½ kávéskanál szódabikarbóna

    3 evőkanál zsemlemorzsa plusz kevés a forgatáshoz

    1 kávéskanál szárított petrezselyem vagy ½ csokor friss petrezselyem

    ½ kávéskanál csemege pirospaprika (ha valaki pikáns húspogácsát szeretne, akkor tegyen bele csípőset)

    ízlés szerint bors, fokhagyma, majoránna (én mindegyikből 2-2 csipetet tettem bele)

    1 kávéskanál só

    Étolaj a husik lekenéséhez

A joghurtos-mexikói zöldséghez

    1 konzerv mexikói zöldségkeverék vagy 25 dkg fagyasztott zöldségkeverék, amit megpárolunk

    4 evőkanál natúr görög joghurt

    ½ kávéskanál fokhagymapor vagy 1 nagy gerezd fokhagyma

    ½ kávéskanál só

    ízlés szerint egy csipet bors

Elkészítés:

Minden alapanyagot előkészítek, így könnyebb dolgom lesz. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem.


A darált húst egy tálba teszem. Beleteszem a tojást, az apróra vágott hagymát és a fűszereket, valamint a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozom és jöhet a formázás/forgatás.

Pici golyókat formázok, majd kicsit lenyomom, hogy pogácsaszerű legyen. Beleforgatom a zsemlemorzsába és mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az elkészült húspogácsákat egy ecset segítségével megkenem pici olajjal és mehet a sütőbe, amit közben visszaveszek 180 fokra. 15 perc után megforgatjuk és még körülbelül 10 percig sütjük.



Amíg elkészül a husi, addig összerakjuk a köretet, ami most egy nagyon finom joghurtos-mexikói zöldségkeverék lesz. Kimérem a 4 evőkanál natúr görög joghurtot és beleteszem a fűszereket. Ezután beleöntöm a zöldséget, amit elötte lecsepegtettem és alaposan összekeverem. Ennyire egyszerű, kész is a köret.


Ha elkészült a husi, akkor kivesszük a sütőből és a körettel tálaljuk, amit egy kis petrezselyemmel megszórunk, de akár tehetünk rá egy kis reszelt sajtot is. Akár gyereknapra is ideális menü! ;) 


Jó étvágyat!

 

Írta: Jane Black, Caminus 




0 comments:

Megjegyzés küldése