Kedves Boszi olvasók!
Hozzávalók:
A
húspogácsához:
•
30 dkg
•
1 egész tojás
•
1 közepes fej vöröshagyma
•
½ kávéskanál szódabikarbóna
•
3 evőkanál zsemlemorzsa plusz kevés a
forgatáshoz
•
1 kávéskanál szárított petrezselyem vagy ½
csokor friss petrezselyem
•
½ kávéskanál csemege pirospaprika (ha
valaki pikáns húspogácsát szeretne, akkor tegyen bele csípőset)
• ízlés szerint bors, fokhagyma, majoránna (én
mindegyikből 2-2 csipetet tettem bele)
•
1 kávéskanál só
•
Étolaj a husik lekenéséhez
A
joghurtos-mexikói zöldséghez
•
1 konzerv mexikói zöldségkeverék vagy 25
dkg fagyasztott zöldségkeverék, amit megpárolunk
•
4 evőkanál natúr görög joghurt
•
½ kávéskanál fokhagymapor vagy 1 nagy
gerezd fokhagyma
•
½ kávéskanál só
• ízlés szerint egy csipet bors
Elkészítés:
Minden alapanyagot előkészítek, így könnyebb dolgom lesz. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem.
A
darált húst egy tálba teszem. Beleteszem a tojást, az apróra vágott hagymát és
a fűszereket, valamint a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozom és jöhet a formázás/forgatás.
Pici
golyókat formázok, majd kicsit lenyomom, hogy pogácsaszerű legyen. Beleforgatom
a zsemlemorzsába és mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az elkészült húspogácsákat
egy ecset segítségével megkenem pici olajjal és mehet a sütőbe, amit közben
visszaveszek 180 fokra. 15 perc után megforgatjuk és még körülbelül 10 percig sütjük.
Amíg
elkészül a husi, addig összerakjuk a köretet, ami most egy nagyon finom
joghurtos-mexikói zöldségkeverék lesz. Kimérem a 4 evőkanál natúr görög
joghurtot és beleteszem a fűszereket.
Ha
elkészült a husi, akkor kivesszük a sütőből és a körettel tálaljuk,
amit egy kis petrezselyemmel megszórunk, de akár tehetünk rá egy kis reszelt
sajtot is. Akár gyereknapra is ideális menü! ;)
Jó
étvágyat!
Írta:
Jane Black, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése