Pages

2022. május 2., hétfő

A Megújulás Karkötője

 Üdvözlök mindenkit az előrehozott különszámban, ami egy különlegesen szép égi jelenségre, a Holdfogyatkozásra tekint most kíváncsi szemekkel.

Május 16.-án ugyanis eme csodaszép jelenség láthatóvá válik újra, amikor a Holdat teljesen kitakarja bolygónk árnyéka a Nap fényétől. Eme ritka jelenségre három évet vártunk, az előző ugyanis 2019 január 21.-én következett be, és csodaszép vörös fénybe öltöztette a Föld égi kísérőjét. Most újra alkalom nyílik ezzel egy ritka szertartás elvégzésére, ami segít lezárni és magunk mögött hagyni a múlt árnyait, valamint tiszta lappal újraindítani mindent.


  Egy karkötő elkészítésére invitálok minden kedves olvasót, amit ezen a csodás égi eseményen lehet feltölteni, avagy aktiválni, a változó Hold minden energiájával egyetlen éjszaka alatt.

Bár karkötőket sokféle jelentéssel és színben lehet készíteni, abban minden karkötő készítésével foglalkozó oldal megegyezik, hogy nem mindegy a szín és a dekor. Mivel a karkötő a Holdhoz fog kapcsolódni, a szimbolikus jelentéseket ezzel kapcsolatban érdemes kikeresni egy megfeleléstáblázatból, ami már az elején nem egyszerű feladat. Hacsak nincs már saját, számodra elfogadott táblázatod. Ugyanis minden interneten fellelhető megfeleléstáblázat megegyezik egyvalamiben, hogy nem egyeznek meg teljesen. Az alapokban igen, de apró részleteiben nem igazán. Ugyanis minden boszorkány, illetve varázsló egy kicsit személyre szabja a magáét.
Hogy ne legyen őskáosszal felérő folyamat az alkotás, a Witchipediát hívtam segítségül. A benne található színek megfelelései a következők arra a négy színre, amiket az eseményhez választottam.

Szürke és ezüst a holdfogyatkozás átmenetét és a tiszta holdfényt szimbolizálandó: Jóslás, titkok, pszichikai tudatosság. (Ezt én úgy értelmeztem, hogy minden, ami rejtélyes és a belső erőkkel kapcsolatos.)

Fehér, a telihold fénye: Az átalakulást, élet körforgását és a szabadságot jelképezi.

Fekete pedig az éj sötétjéért: Fehérrel kombinálva az egyensúlyt, az ellentétes erők egyesülését jelenti.

Ehhez további jelképes dekorációknak, a lezárásra (kulcs), az újrakezdésre (fa), az idő folyására (óra) és a fejlődésre (tükör), a helyes irányért (csillag) és három különböző kőgyönggyel a holdfogyatkozást szimbolizálandó Hovlit (Telihold), Onix (A Föld árnyéka) és Lávakő (Újhold) kerülnek még rá. Ezeknél is ragaszkodva a fekete és a fehér színekhez, valamint színátmenethez. 



Az elején érdemes „felszerelékezni” mindent, amit a karkötőre rá szeretnél tenni, vagyis a szerelőkarikákat tenni a fityegőkre, amin pedig nincs mibe akasztani a charmot, azt ellátni egy szerelőpálcának nevezett drótból készült fülecskével.

Szükség lesz még minimum 3 zsinórra és/vagy szalagra, 1 pár végzáróra, és 1 mágneses kapocsra, valamint cérnára a kötözéshez, és pillanatragasztóra.

Mérd le a csuklóméreted úgy, ahogy szeretnéd a karkötőt hordani, majd a karkötő alapjául szolgáló szalagot és zsinórt (innentől karkötőalap) másfél- kétszeres méretben vágd le. Erre azért van szükség, hogy helyet adj magadnak a munkára, valamint a hibák elkövetésére is. Ugyanis elsőre ritkán sikerül, tehát türelem, menni fog csak gyakorlat kérdése az egész. A karkötőalapot az egyik végénél alaposan kösd el a cérnával, majd kezd el a hármas fonással fonni.

Én a fekete selyemzsinegre ezüst gyöngyöket is fűztem, ha így szeretnéd, akkor a gyöngyöket előre fűzd fel, a végét csomózd, nehogy lefussanak a gyöngyök, majd egyenként vedd a fonathoz akkor, amikor szeretnéd. (Próbálj úgy haladni a gyöngyökkel, hogy középre essenek a fonás végére. Ha nem megy teljesen, ne keseredj el, ezért is vágtál hosszabb karkötőalapot, a folyamat végén így korrigálható.)


Amikor sikerült a fonatot szépen egyenletesre elkészíteni, zárd le a végénél is cérnával ugyan úgy, mint az elején tetted, majd mérd a csuklódhoz, és keresd meg azt a pontot, amit közepének szeretnél használni. Ehhez a ponthoz igazítva már látod, hogy mennyit vághatsz le a két oldalából. (De előtte ne felejtsd el cérnával lecsomózni.)  Ügyelj arra, hogy a kapocs és a végzáró adta 3-5 milliméter pluszt ne hagyd a karkötőalapon, különben összeállítás után nagyobb méretű lesz a karkötő, mint szeretnéd! Ha a méret szerinted megfelelő, akkor a csomó után vágd el a karkötőalapot, majd tegyél pár csepp pillanatragasztót a csomó után, tedd gyorsan a végzáróba, és szorosan nyomj rá egy fogóval mindkét oldalról.


 Ha az egyik oldal kész, szereld rá a kapcsot, és a másik végzárót is, majd az egészet újra mérd a csuklódhoz. Ha a méret még mindig jó, akkor lehet a másik oldalt is a végzáróba ragasztani, vagy a cérnázás után még mindig lejjebb vághatsz belőle.


A karkötőalap elkészültével már csak a charmok és fityegők elhelyezését kell kitalálni, majd bebújtatva egy szalagba vagy zsinegbe összezárni a fémkarikákat a kívánt helyen.


A kész karkötő ekkor már használható is, de mágikus hatását csak akkor tudja majd kifejteni, ha a holdfogyatkozás idejére kiteszed az ablakpárkányra, hogy érjék a fogyó- és megújuló hold fényei.

A karkötő továbbra sem tesz majd semmit magától, azonban amikor a kívánt megújulásodért teszel valamit, a támogató mágikus hatásra számíthatsz, amennyiben hordod a karkötőt.

 

 Csodaszép Holdfogyatkozásos estét és jó alkotást kívánok!

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus 

0 comments:

Megjegyzés küldése