Pages

2022. május 2., hétfő

Rejtvény

 Tisztelt Olvasók! 

Újabb Boszi lapszám, ami nem jelenthet mást, csak újabb rejtvényt. Ez most kicsit rendhagyóbb lesz, mint az eddigiek, de a beküldés módja a már jól megszokott, és természetesen a Boszi kvíz sem marad el. A kérdésekre a válaszokat megtaláljátok, ha szorgalmasan olvassátok a Szombati Boszorkányt. A megfejtéseket az szboszi.gracia@gmail.com e-mail címre várjuk. Beküldési határidő: 2022. május 15, éjfél. Kivételesen lehetőségetek van az előző két rejtvény pótlására is, ha esetleg szeretnétek élni a lehetőséggel. Az e-mail tárgyában minden esetben tüntessétek fel, hogy Rejtvény megfejtése / Nevetek / Évfolyamotok / házatok. 



A mostani rejtvény a következő: 

Tíz név betűit kevertük össze nektek, öt gráciás karakter nevét, és öt személy nevét, akiknek van gráciás karakterük is. Véletlenül sincs keveredés a két kategória között, így összesen tíz nevet várunk megfejtésként, viszont szerezhettek némi plusz pontot, ha megadjátok a hozzájuk tartozó mugli/gráciás nevet is (tehát, a plusz pontokat összesen húsz név megadásával szerezhetitek meg!). 

A kvíz kérdései pedig: 

Mit ivott Timothy, miután nem bírta tovább a feszültséget?

2.     Mi a gyermeknap célja?

3.     Egy csomózott karkötő miért nem tud páratlan számú fonalszálból készülni?

4.     A filmtörténelemmel foglalkozó cikkün írójának születésnapja egybeesik az egyik magyar film bemutatójával. Melyik ez a film, mi a dátum, illetve soroljatok fel 5 személyt, aki részt vett az elkészítésében bármilyen formában.

5.     Melyik említett sorozatokról szólt már korábban különálló könyvajánló cikk? 

Sok szerencsét, és jó rejtvényfejtést! 

Írta: Stramarius Citana és Nadia Moor 

1.   

0 comments:

Megjegyzés küldése