Pages

2022. május 30., hétfő

Keksz, amivel akár furkászt is foghatsz

Tisztelt Olvasók! 

Eljött az ideje, hogy megosszam veletek a tavalyi LLG vizsgaprojektem hátralévő két alkotóelemét, ami nem volt más, mint egy hamis galleon volt, vagyis köznapi nevén narancsos-fehércsokoládés keksz, mellé pedig üdítő gyanánt életelixír. 

Kezdjük is az egyszerűbbel: ez az életelixír a Bölcsek köve helyett egy könnyebben hozzáférhető hozzávalót, sárkányvért tartalmaz, elég csupán néhány csepp belőle, és bármilyen bajból kigyógyít az ital. Nem kell hozzá sok minden: víz, méz, citromlé és sárkányvér. Egyetlen mellékhatása van: könnyen függővé tehet. Az elkészítéséről csupán egy kis videó maradt meg, de a bögrém official Leiner Laura. 

A videó elérhető itt! (Hangért előre is bocsánat)

Sajnos ez az év nem a fényképezésé volt a Mágikus konyha világában, és mivel a vizsgaprojektet videóztam, ezért általában mire eszembe jutott volna, hogy fotózni is kéne, nagyrészt már el is fogyott az adott termék, szóval így videók születtek róla. 

Hamis galleon

Hozzávalók a tésztához: 
  • 175 g liszt (bármilyen)
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 75 g cukor (vagy valamilyen helyettesítő)
  • 1 tasak vaníliás cukor 
  • 1 közepes tojás 
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 200 g sárgabaracklekvár
  • 175 g durvára reszelt fehér csokoládé
Díszítéshez: 
  • 1/2 közepes méretű narancs héja
  • 125 g fehér csokoládé 
  • kevés ét tortabevonó
  • ehető csillám
A lisztet a sütőporral egy edénybe szitáljuk. A maradék hozzávalókat is hozzáadjuk és egy robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton alaposan összedolgozzuk. Két teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat halmozunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az egyes halmok között hagyjunk legalább 5 cm helyet. A tésztahalmokat lisztezett villával laposra nyomkodjuk, majd a tepsit betesszük az előmelegített 160 °C-os sütőbe, kb 18 percre. 

Amikor aranybarnára sültek, akkor a sütőpapírral együtt hagyjuk őket kihűlni, majd kiszedjük, amiről videót itt találtok. A videóban is látszik, hogy eléggé elterülnek, ezért tényleg hagyjatok nekik nagyobb helyet. 

A fehér csokoládét forró gőz fölött felolvasztjuk, majd megkenjük vele a kekszeket. Rászórjuk a narancshéjat, ehető csillámot és mindenféle diszítőelemet, amihez kedvünk van, majd hagyjuk megszilárdulni. Az ét tortabevonóval is hasonlóan járunk el, de akkor lesz mutatós, ha csak foltokban tesszük rá (nem úgy, mint én). Díszítésről itt találtok videót. Bár a videó nem adja vissza, élőben csillogtak! 

Jó étvágyat! 

Írta: Nadia Moor, Caminus 

0 comments:

Megjegyzés küldése