Pages

2022. április 18., hétfő

Mugli kiállítás a Minisztériumban!

Május elsején különleges kiállítás fog megnyílni a Minisztérium Átriumában! A Mágus-Mugli Kapcsolatok Hivatalának vezetője, Adrian McLaird már hónapok óta dolgozik azon, hogy a varázsló társadalom jobban megértse a muglik rólunk alkotott véleményét.

 

Célunk az, hogy ezzel a muglik illetve a varázslók és boszorkányok között egy kissé szorosabb kapcsolat alakuljon ki. A mugli miniszterelnökkel egyeztetve jött létre a kiállítás, és tervezünk egy hasonlót fordítva is. Annak során elsősorban a mugli születésű ifjak családjai nyerhetnének jobban bepillantást a mi világunkba. Számtalan boszorkány vagy varázsló család érdeklődik gyermeke világa iránt, ezzel szeretnénk megkönnyíteni nekik a megismerést. Terveink szerint idővel aztán ennek közönsége kibővülne a többi muglira is, de ez még több előkészítést igényel, főként a titokvédelmi törvény miatt.

 

Ennek a kooperációnak az eredménye tehát ez a kiállítás, mely során mugli művészek által ábrázolt jeleneteket lehet megtekinteni. A legtöbb festmény a muglik által elkövetett üldözésekről szólnak, mely a mi világunk egyik nagy tragédiája volt. Ezen kívül természetesen vannak olyan képek melyek 1-1 boszorkányt vagy varázslót ábrázolnak, akiket a muglik is jól ismernek.

 

Minden képhez tartozni fog 1-1 magyarázat, mely megvilágítja, milyen helyzetben készült a festmény. Emellett természetesen azt is tartalmazni fogja, ki készítette és mit ábrázol. Az esemény történetét is mellékelni fogjuk mind mugli, mind a mi világunk nézőpontjából.

 

A kiállítás május 1-től két hónapon keresztül ingyenesen lesz látható az Átriumban, így a diákok is meg tudják majd tekinteni őket. 


FELHÍVÁS!!!!

A Mugli Tárgyakkal Való Visszaélési Ügyosztály jelezte, hogy a muglik különös eseményekről számoltak be. Az általuk cirkusznak nevezett szórakozási lehetőség során szokás, hogy egyes muglik megpróbálnak utánozni minket az általuk varázslásnak nevezett dologgal. Természetesen egyik ilyen trükkjük sem alapul mágián, de ezt a muglik nem képesek általában észrevenni.

Nemrég viszont kiderült, hogy egy magát Mr. Magic-nek nevezett személy valódi mágiát alkalmaz. Az elmúlt időben az amneziátoroknak több száz, sőt több ezer személy memóriáját kellett módosítania különböző városokban. Mr. Magic városról városra keresi fel a különböző mugli cirkuszokat, ahol 1-2 estét vállal csupán, majd tovább áll. Személyéről pontos adataink sajnos nincsenek, feltehető tehát, hogy egy külföldi varázslóról van szó. Képét közzé tesszük, és amennyiben bárki tud róla információval szolgálni, azonnal keresse fel a szerveket! 


Írta: Júlia Snape, Solaris 

0 comments:

Megjegyzés küldése