Pages

2022. április 18., hétfő

Horoszkóp

Szép napot kívánok minden kedves Olvasónak!

A mai napon, ahogyan az előző számban is említettem, az aszcendesről, napjegyről és holdjegyről fogok írni.

Mielőtt belemennék a részletekbe, ki szeretnék térni arra, hogy miért vannak ezek a különféle elemek a horoszkópokon belül és miért fontosak, pontosan mit fogok én ezzel az információval nyerni?  Nem a jóslás avagy a „mit fog hozni a hónapod” típusú kérdések megválaszolása a fő célja a csillagjegyeidnek, hanem az önismeret szerzése.

A teljes személyreszabott horoszkóp (radix horoszkóp) szemléletesen ábrázolja többek között a zodiákus jeleket, az asztrológiai házakat, az égitesteket (Napot, Holdat és a Naprendszerünk bolygóit) az adott születési helyen és pillanatban. Az elemzés során részletes kép tárul fel a szülött habitusára, alkatára, képességeire, lehetőségeire, fejlesztendő területeire vonatkozóan, amiből rengeteg érdekes információt tudsz kigyűjteni, amin esetleg el tudsz gondolkodni. Vajon tényleg igaz lehet? Mit gondolok erről? Kicsit olyan, mintha egy csillag tudna beszélni és elmondaná neked, hogy ő hogyan lát téged külső perspektívából. Ezekhez az információkhoz nem mást kell tenned, mit tudnod a pontos születési dátumodat  - év, hó, nap, óra, perc -  és hely szerint. Ezután sokféle lehetőséged akadhat elemezni a horoszkópodat de a legjobb, ha elmész egy ezzel foglalkozó, hitelesnek mondható asztrológushoz akivel együtt kielemezhetitek a csillagokban leírtakat.

Tehát: az asztrológia tanításai szerint a csillagjóslást befolyásolja, hogy melyik horoszkóp idején születtünk (a születésünk napja melyik kb. egy hónapos horoszkóp-tartományba esik), illetve a pontos idő szükséges ahhoz, hogy tudjuk, milyen csillagkép volt éppen emelkedőben az égen a születés pillanatában (egy nap alatt az összes aszcendens körbefordul, egy aszcendens 1-2 órát fed le), illetve ezalatt az idő alatt a bolygók milyen horoszkópházban jártak.

Annak érdekében, hogy érdekesebb legyen a cikk, ajánlanék itt előtte egy oldalt, ahol megtudhatod a holdjegyed és az aszcendensed: https://www.astronet.hu/szemelyre-szabott-horoszkop/

(ha nem tudod mikor születtél, az anyakönyvi kivonatodban benne van!)

 

NAPJEGY
A legismertebb része a horoszkópban, hiszen sok ember azt hiszi, hogy neki csak egyetlen egy csillagjegye van, az pedig a napjegy. Persze nem tévednek nagyot, hiszen az, hogy mi a (fő)csillagjegyed, annak függvénye, hogy a Nap a születésed időszakában hol állt.

Úgy is nevezhetnénk, hogy  „égi ujjlenyomatunk”.  A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat. Ez az égitest irányítja tudatos megnyilvánulásainkat. Akinek a Napjegye és az aszcendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek, ezért lehet az, hogy valakire nem igaz teljes mértékben a csillagjegye.

A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a jang-energiát, az egót, vagyis a tudat „ébren lévő” oldalát uralja. Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.

 

HOLDJEGY
Az, hogy mi a holdjegyed, attól függ, hogy a születésed idején ez az égitest milyen szakaszban, merre helyezkedett el az égen. Míg a napjegyed azt az arcodat mutatja, amit a külvilág felé nyújtasz, addig a holdjegy a belső személyiségedre fókuszál.

Ez az, ami lényegében azt mutatja meg, milyen a lelki világod valójában: azt az oldaladat, amit nem mutatsz meg másoknak, sőt, talán magadnak sem szívesen. Vagyis akár mondhatjuk azt is, hogy ez befolyásolja a tudatalatti énedet, amit te magad nem tudsz irányítani. Ide tartoznak a rossz tulajdonságaid, amelyek neked fel sem tűnnek, vagy az érzékeny személyiséged, amit egyszerűen nem vagy képes kézben tartani, hiszen mindig például akaratlanul is elsírod magad a szomorú filmeken. Azt mondják, ha valakire nem jellemzőek a csillagjegyére vonatkozó állítások, szinte biztosan a holdjegye az, amiben sokkal inkább ráismer saját magára.

Rámutat ösztönös szokásainkra. Befolyásolja a nőiességet, a fogamzást, a terhességet, a születést és a szülést, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonságot. Kapcsolatban van az otthonnal, családdal és a nyilvánossággal összefüggő dolgokkal.

A nőies, vizes jellegű, passzív Hold az érzelmekre hat, felelős a pillanatnyi hangulatért, a múlthoz kapcsolódást, a fantáziát motiválja. A Hold a nőiességet, a jin energiát testesíti meg, és az ösztönnel, lelki akarattal, a megérzéssel, az okkultizmussal, az álmokkal és emlékekkel való kapcsolatodra van hatással.

 

Holdjegyek fontosabb jellemzői:

Erumpent (03.21. – 04.19.)

Az Erumpent holdjegyű ember gyors, bátor, spontán és robbanékony. Vezető típus, addig megy előre, amíg végül ő lesz a főnök. Szembenéz a kihívásokkal, de ha úgy látja jónak, elfut a veszély elől. Szüleivel nehéz a kapcsolata, soksor hiányzik a megértés és a szükséges kommunikáció. A kos holdjegyhez tartozik minden, ami kaland, függetlenség, harciasság. Érdeklődik a misztikum iránt.

 

Egyszarvú (04.20. – 05.20.)

Az egyszarvú holdjegyű ember meggondoltan cselekszik, körültekintő és biztonságot sugároz a külvilág felé. Különös vonzalmat érezhetnek a másik nem tagjai a bájos és misztikus lénye iránt.
Konzervatív, a jól bevált dolgokat választja az újdonságok helyett.

Hatékonyság és határozottság jellemzi a munkáját, a pénz rendkívül erősen motiválja. Társasági ember, általában szép hangja és jó hallása van. Természetéből adódóan vonzódik a művészetek és a szépség iránt. Nyílt és őszinte, ha érzelmekről van szó.

Hippokamposz ( 05.21. – 06.21.)

A hippokamposz Holdjegyű ember a testét és az eszét egyformán megmozgatja. Az ideje egy részét tanulással, a többit társaságban tölti. Előfordul, hogy egyszerre több otthona is van, élete során sokszor költözik.
Imádja szórakoztatni a társaságát, jó humorérzékkel és előadóművészi tehetséggel rendelkezik. Minden helyzetben jól feltalálja magát, gyorsan cikáznak a fejében a jobbnál-jobb ötletek. Az érzelmek önmagukban nem nagyon kötik le, csak akkor, ha valamilyen észérvek is kapcsolódnak hozzájuk.  Vonzódik az irodalomhoz és a tudományokhoz, sokszor válik belőlük író, költő, vagy tanár.

Tüzes Rák ( 06.22. – 07.22.)

A tüzes rák ember érzékeny, alkalmazkodó, de kissé kiszámíthatatlan, és szeszélyes is. Fontos, hogy érezze, tartozik valakihez, vagy valamihez. Szereti a kényelmes helyeket, legjobban természetesen az otthonát, ahol nagyon készséges, barátságos és szeretnivaló.

Alapvetően konzervatív természettel rendelkezik, a család a legfontosabb számára, leginkább édesanyjával szoros a kapcsolata. Mivel mások érzéseit jól érzékeli, például kiváló színész is válhat belőle. Erősen kötődik a vízhez, minden tó, tenger, és vízi utazás vonzza.

Hippogriff (07.23. – 08.22.)

A hippogriff Holdjegyű ember erős, büszke és bátor. Természetes vonzódást érez a hatalom, és a szereplés iránt, minden mozdulata figyelmet és tiszteletet vált ki a többi emberből. Erős az intellektusa, és a művészetek iránti szeretete, vonzzák a luxuscikkek, a fényűzés, a jó minőségű dolgok, és természetesen minden újdonság is.  

Különlegesnek és egyedinek érzi magát, élvezi, hogy egyénisége nagy hatással van a körülötte lévőkre. A fontossági sorrenddel tisztában van, mindig tudja, mire kell az adott pillanatban koncentrálnia. Szenvedélyes, heves és nyertes típus, ha néha vereséget szenved, az nagyon fájdalmasan érinti

Fwooper (08.23. – 09.22.)

A fwooper Holdjegyű ember megbízható, megfontolt és diszkrét. Kiváló szervező, rendszerető, és lelkiismeretes. Rendkívül jó emlékezőképessége és nagy akaratereje van.

Szereti a társasági összejöveteleket, utazásokat, de nem vágyik központi szerepre. Intellektuális képességei is, és megérzései is kiválóak, jól tenné, ha többször hallgatna a belső hangra. Érzelmeinek kimutatása nehezére esik, de ha kevesebbet aggódna és gondolkodna, könnyebb dolga lenne neki is és szeretteinek is.


Szfinx (09.23. – 10.22.)

A szfinx Holdjegyű ember szeret barátságokat kötni. Minden helyzetben az együttműködést keresi, legyen az párkapcsolat, barátság, vagy üzlet. Emberszeretete miatt, sokszor túlságosan is hagyja magát alávetni mások akaratának, könnyen befolyásolhatóvá válhat.

Saját érzéseiről nehezebb beszélnie, vagy véleményét kinyilvánítania. Jó érzéke van a művészetekhez, nagyon szereti a zenét, festészetet. Együttműködés és egyensúly a két kulcsfontosságú fogalom a szfinx Holdjegyű ember életében.


Mantikór (10.23. – 11.21.)

A mantikór Holdjegyű ember rendkívül vonzó, erőteljes kisugárzással rendelkezik, főképp a másik nem számára. Érzelmi világa intenzív, kifinomult, már-már misztikus. Gyakran belelát mások gondolataiba, ő viszont csak ritkán adja ki magát.

Törekszik a függetlenségre, nem viseli el, ha mások akarata szerint kell élnie. Úgy érzi, hogy senki nem érti meg, és sokszor fogalmaz nyersen. Alapjában véve konzervatív, gyanakvó, de más emberek hatására képes a változásokra reagálni. Ennek a holdjegyhez áll legközelebb a halál témája, sokszor lesz belőle rendőr, katona, tűzoltó.

Kentaur (11.22. – 12.21.)

A kentaur Holdjegyű ember szereti a szabadságot, a nagy tereket. Aktívan él, a sport közel áll hozzá. Mindig őszinte, amivel meg is bánthat másokat, nem kifejezetten diplomatikus típus. Viszont mindenekfelett kedves és becsületes, fogékony a hozzá közel állók érzelmeire.
Képes gyorsan megbántódni, de haragja nem tart sokáig. Jók a megérzései, az álmait is gyakran képes megvalósítani. Mindig a következő pillanatot várja, s ez gyakran megakadályozhatja abban, hogy a maga teljességében kiélvezze a jelent és a szép pillanatokat.


Réem ( 12.22. – 01.19. )

A Réem Holdjegyű ember veleszületett tekintéllyel rendelkezik, amely nem ritkán híressé, ismertté is teszi őt.. Otthonában nyugodt és kifinomult, jó stílusérzékkel rendelkezik. Őszintén vállalja véleményét, de érzésein uralkodik, így igazi önmagát csak bizonyos kör ismerheti.

Mások érzéseit sem mindig érzékeli, ezért gondolhatják róla, hogy hideg és számító. Jól tud másokat befolyásolni, és mindent megtesz, hogy saját magának kitűzött célok megvalósuljanak. Önállóan könnyebben tud küzdeni, mint egy csapat tagjaként, ha mindenképp szükséges, kizárólag a hozzá hasonló céltudatos embereket vonja be a munkába.

Sellő (01.20. – 02.18.)

A Sellő Holdjegyű embernek sok barátja van, akik nagyra értékelik beleérző képességét. Minden vonzza, ami intellektuális, tudományos, szociális, és az is, ami eredeti vagy szokatlan. Ő maga sem mondható átlagosnak, sőt kitűnik a tömegből, láthatóan a maga útját járja

Intellektusának és képzelőerejének köszönheti eredeti és újító ötleteit. Fontos számára a függetlenség, a szabadság, és szüksége van arra, hogy néha egyedül lehessen gondolataival. Hadilábon áll érzelmeivel, előfordul, hogy elfojtja azokat

 

Plimpi (02.19. – 03.20.)

A plimpi Holdjegyű embert érzelmei vezérlik, vonzza a művészet, a zene, az irodalom, a versek. Elég változékony, , ezért nem is szereti az előre eltervezett dolgokat.  Kedves, bájos és álmodozó, saját külön álomvilágot képzel maga köré. Ösztönösen ráérez mások problémáira, gondolataira, de figyelnie kell arra, hogy a negatív dolgok ne ragadjanak át rá.

Ő tud a legjobban örülni mások örömének. Kívülről kifejezetten boldognak tűnhet akkor is, ha belül már a depresszió kínozza. Félénk, de ha már biztonságban érzi magát, könnyűvérűvé válhat. Zavarba jön, ha közelednek hozzá, bár titkon azt reméli, hogy izgalmas kalandok várnak rá,

 

ASZCENDENS
Ahhoz, hogy a jövőre vonatkozó előrejelzés, illetve a személyiség árnyaltabb vonásai is kiderüljenek, szükség van az aszcendensre, amit a születési óra-perc és a születés helyének ismeretében lehet kiszámítani. Az a jegy, amelybe az aszcendens kerül - az úgynevezett felkelő jegy. S hogy miért „felkelő jegy?” Mert azt a pont jelöli, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap. Az aszcendens nemcsak befolyásolja a Napjegy adta tulajdonságokat, de megmutatja azt is, hogyan sikerül valóra váltani mindazt, amit a Napjegy „belénk kódolt”.

Aszcendens jegyek jellemzői:

 

Erumpent (03.21. – 04.19.)


Aktív, rámenős, türelmetlen. Nem ijed meg a kihívásoktól, erős akaratú, energikus, a saját útját járó. Céljaiért nagyon tud küzdeni, mindent szenvedéllyel csinál, örökösen harcol, nem ismeri a kompromisszumot. Sokszor meggondolatlan, a nélkül kezd egy feladathoz, hogy végiggondolná azt. Igazi vezéregyéniség.


Egyszarvú (04.20. – 05.20.)


Nyugodt, lassú, kényelmes. Anyagias, fontos számára az érzelmi és anyagi biztonság, szereti az állandóságot. Ragaszkodik tárgyakhoz, emberekhez, mindent birtokolni akar. Békére, harmóniára törekszik, ugyanakkor makacs, belátásra, változtatásra képtelen. Élvezi és értékeli a szépséget. Jó ízlése és művészi adottságai vannak. Érzelmes és érzéki. Nem ad és nem kér kölcsön.


Hippokamposz ( 05.21. – 06.21.)


Sokoldalú, kíváncsi, szellemileg mozgékony, fiatalos. Hitvallása: fő a változatosság. Lételeme a kommunikáció, mindig mindenhol ott akar lenni, mindenről tudni akar. Mivel tudja, hogy ez képtelenség, gyakran, ideges, nyugtalan. Túlságosan szétforgácsolja magát, szétszórt, felületes. Szívesen és sokat beszél, kitűnő szónoki képességei vannak.

 

Tüzes Rák ( 06.22. – 07.22.)


Finom lelkű, rendkívül érzékeny egyéniség, aki remek intuitív képességgel és magas fokú empátiával rendelkezik. Hangulata ingadozó, s mivel tele van kisebbrendűségi érzéssel és önsajnálattal, könnyen megsértődik. Nagyon fontos számára a család, szívesen gondoskodik szeretteiről. Romantikus, álmodozó, együtt érző.


Hippogriff (07.23. – 08.22.)


Mindig az élet napos oldalát keresi, melegszívű, nagyvonalú, optimista és büszke. Magával ragadó, tele élni akarással és életörömmel, ezért szeretnek a társaságában lenni. Kreatív, vállalkozó kedvű, mindig tele van lelkesedéssel. Sikeres, a szerencse fia. Hiú és öntelt, nem bírja a kritikát, gyakran vannak hisztérikus kirohanásai. A fény, a pompa vonzza.

 

Fwooper (08.23. – 09.22.)


Tiszta, rendes, kritikus és reális. Elemző, analizáló, meglehetősen kritikus, akadékoskodó. Gyakran kevés hite, nem bízik magában. Ennek kompenzálására szorgalmas és lelkiismeretes, ugyanakkor akadékoskodó, szőrszálhasogató, merev. Mindig a tökéletességre törekszik. Az értelem a fontos számára, az érzelmek háttérbe szorulnak.


Szfinx (09.23. – 10.22.)


Békés, derűs, harmonikus személyiség. Mivel nem szereti a konfliktust, ösztönösen kibékíti az ellenfeleket. Nem szeret és nem is tud egyedül lenni. Mindig tekintettel van mások igényeire, akár a saját érdekeit is képes háttérbe szorítani, és magát a másik alá rendelni. Szeretetre méltó, kellemes egyéniség, de meg kell tanulnia kiállni önmagáért.


Mantikór (10.23. – 11.21.)


Szuggesztív, erős akaratú személyiség. Az érzelmei szélsőségesek: vagy imád, vagy gyűlöl. Mindig nagyon céltudatosan halad előre a pályáján, kitartó, szorgalmas. Veszélyes ellenfél, belelát a másikba, és mindig rátapint a gyenge pontjára. Lehetetlen neki ellenállni vagy a hatása alól kibújni. Ha visszavonul, elszigetelődik, mély depresszióra hajlamos.

 

Kentaur (11.22. – 12.21.)


Joviális, optimista, nyitott, szabadelvű. Nagyon könnyen belelkesedik, de lelkesedése hamar elillan. Gyakran kerget ideákat, de a megvalósítás már nem az ő asztala. Többnyire a jövő érdekli, ezért a jelent olykor elmulasztja átélni. Nemes lelkű, nagyvonalú, igazságos. Többnyire ő a társaság lelke, hacsak öntörvényűsége és nagyképűsége nem riasztja el barátait.



Réem ( 12.22. – 01.19. )


Ambiciózus, felelősségteljes és gyakorlatias. A tanulás, a munka, a kötelesség az első, minden csak ezután következik. Mindenre képes, hogy elérje a célját, képtelen lazítani. Ha akadályba ütközik, még nagyobb erővel küzd. Mindig lent kezdi, lépésről lépésre halad felfelé, egészen a csúcsig. Érzéseit nehezen mutatja ki, bizalmát mindig ki kell érdemelni.

 

Sellő (01.20. – 02.18.)


Független, szabad és extravagáns. Minden vonzza, ami különleges, ő maga is különc egyéniség. Még véletlenül sem csinál valamit a megszokott módon. Barátságos, nyitott, intellektuális, találékony. Nehezen viseli a korlátokat, a szabadság a legfontosabb számára. Fejlett szociális érzékkel rendelkezik, előítéletektől mentes, mindenkit egyenlően kezel.

 

Plimpi (02.19. – 03.20.)


Segítőkész, odaadó, szeretetteljes. Érzékeny, idealisztikus, álmodozó, hajlamos elszakadni a valóságtól. Intuitív és beleérző képessége kiemelkedő. Könnyen befolyásolható, nem tud nemet mondani, ezért áldozattá válhat. Fejlett művészi adottságai vannak. Lelkileg instabil, hajlamos a függőségre, könnyen lehet szenvedélybeteg.

 

+1 ajánló:

Ha jól tudsz angolul és érdekel téged a horoszkóp téma, ajánlom neked ezt a telefonos applikációt, amit a play áruházból tudsz letölteni: Co – Star applikáció.

 

Köszönöm, hogy elolvastátok, a legközelebbi számban a bolygók hatásairól fogok írni.

Szép napot, egyetek sok epret!

Írta: Yrene Towers, Solaris 

0 comments:

Megjegyzés küldése