Kedves Boszi olvasók!
Hoztam
egy nagyon finom húsvéti kalács receptet Nektek. Többször elkészítettem már,
nagyon finom. Lássunk neki! Kötényt fel, pálcát a kézbe!
Hozzávalók:
-50
dkg finomliszt (BL 55)
-5
dkg olvasztott vaj vagy margarin
-5
dkg porcukor
-2,5
dkg friss élesztő (( porélesztővel 7gramm))
-2,5
dl langyos tej
-2
db tojássárga
-1
tojás a kenéshez
-csipet
só
Nagyon
figyeljünk oda, mint minden élesztős tésztánál, hogy a hozzávalók langyosak
legyenek!
Elkészítés:
1. Minden
alapanyagot magamhoz hívok az „Invito” bűbájjal és a mágikus mérlegen kimérem és
tálakba teszem őket.
3. Minden hozzávalót, kivéve az egész tojást (az a kenéshez kell majd) belelebegtetek egy tálba, majd elkezdem dagasztani. FONTOS! A Wingardium Leviosa helyes alkalmazása, különben több alapanyag lesz a földön, mint a tálban. Helyesen ’leviósza és nem ’leviosszaaaa. A dagasztásra ne sajnáljuk az időt, mert minél többet dagasztjuk, annál lágyabb lesz a tésztája. Ehhez egy bűbájt használunk és így kíméljük a kezeinket. Pálcát fel, pici kör a levegőben kétszer, majd a tésztára mutatunk addig, amíg szükséges a dagasztás, esetünkben 4-5 percig. A bűbáj pedig nem más, mint a ’Massa perdepso’.
4. Letakarjuk, vagy ha kelesztőtálban készítjük, akkor légmentesen lezárjuk és pihentetjük 30 percet, lehetőleg meleg helyen például Sanyika, a házisárkány ölében. Miután pihent a tészta két részre osztjuk. Ebből a tésztából kettő kalácsunk lesz. Én hármas fonást fogok készíteni, így a cipókat 3-3 részre osztom. Kisodrom egyesével őket, egymás mellé teszem, felül kicsit összecsippentem az ujjammal és el kezdem fonni a mágia segítségével. Ehhez a „Ducere Stamen” varázsigét használom, ehhez a pálcámmal háromszor pöccintek a levegőben, miközben kimondom a varázsigét. A végére érve szintén összecsippentem az ujjammal.
5. Felverem az egész tojást a „Mixtum” bűbáj segítségével. Lekenem vele a kalácsokat, majd 20 percig még kelesztem.
7. Szeletelve tálalom húsvét reggel, főtt sonkával és főtt tojással majd.
Jó étvágyat!
Szerző: Jane Black, Caminus
A tavalyi évben elindított játékunk továbbra is él: ha kipróbálod ezt a receptet (vagy bármelyiket, amit Nadia, Citana vagy Rosalita tett ki), és rövid véleményed néhány képpel ellátva eljuttatod szerkesztőségünkhöz (szboszi.gracia@gmail.com), akkor receptenként 10 pont üti a markod!
0 comments:
Megjegyzés küldése