Pages

2022. április 5., kedd

Horoszkóp

Kedves Olvasók!

Yrene Towers vagyok és az a megtiszteltetés ért, hogy én lendíthetem fel ezt a nagy misztikummal rendelkező horoszkóp rovatot. Remélhetőleg sikerülni fog sok érdekes információval gazdagítani titeket a horoszkópokról és ezáltal magatokról is.

Kezdjük a legelején! Bizonyára már elgondolkodtatok azon, hogy honnan eredhet a horoszkóp, ki és honnan szedte azt, hogy a csillagok állásából megtudhatjuk kik vagyunk és mit hozhat a sorsunk? Bár ez a hiedelmekkel ellentétben nem pontosan így van, hiszen a sorsunkat több tényező is befolyásolja. Hiába van megírva a csillagokban a sorsunk, és hogy kik vagyunk. A gyerekkorunk, a fejlődésünk, a tapasztalataink és az ezáltal formálódott személyiségünk mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy azt mondjuk: áh, ez hülyeség, egyáltalán nem igaz rám a horoszkóp!

Viszont a horoszkóp egy kicsit mélyebb dolgot rejt, nem csak azokat a pár sorokat, amiket a napjegyedre vonatkozóan a Reggeli Próféta utolsó oldalán olvashatunk. Ez nem egy olyan témakör, amit az ember kikapcsolódásként olvashat, hiszen hatalmas önismeret és csillagászati tudás is kell ahhoz, hogy eligazodjunk benne és valid információkat kaphassunk. Persze ha már tisztában vagyunk a bolygóink állásával, a horoszkóp jegyeinkkel, a különböző nap és hold fázisokkal, a radix 12 házával és a saját kórelőzményünkkel, önismereti tudásunkkal, akkor persze lehet könnyed kikapcsolódás is. Ez a rovat ebben is a segítségedre lehet.

Az asztrológia már évezredek óta foglalkoztat bennünket, bár a pontos eredete nem tisztázott. Bizonyos tudósok tanulmányai szerint a csillagjóslás egészen 50.000 évvel ezelőttiig megy vissza. Úgy tartják, hogy a cro-magnoni varázslók1 észlelték az ismétlődő mintákat az éjszakai égbolton, és elkezdték lejegyezni ezt csontokra róva, így jelölve meg az évszakok múlását.


Az első ismert asztrológiai táblázatokat a sumerok fejlesztették ki hétezer évvel ezelőtt, és úgy véljük, ezeket a táblázatokat mezőgazdasági célokra használtak. Az asztrológia elterjedt Közel-Keleten, és i.e. 2400-re legtöbb királyi udvarban voltak asztrológusok. 

A Babiloniak felosztották az éjszakai égboltot tizenkét szakaszra és elkezdték megfigyelni a csillagok és a bolygók hatását az emberekre. I.e. 420-ban ezeket az elgondolásokat használták az egyének életének feltérképezésére.

Az i.e. 330-ban Nagy Sándor hozta el az asztrológiát Görögországba a közel-keleti hódítása után. Az “asztrológia" és a "zodiákus" szavakat a görög nyelvből kaptuk. A görögök elősegítették az asztrológia tudományának a fejlődését azáltal, hogy nyomon követték a bolygók mozgását a hét minden napján, és ettől ponttól kezdve az adott személy születési helye és órája alapján készítettek horoszkópokat.


1  A cro-magnoni ember a korai Homo sapiens sapiens egyik típusa.

2 Ptolemaiosz világtérképe az ókorban ismert világ térképe, melyet a Ptolemaiosz Klaudiosz fennmaradt könyve, a Geographia alapján állítottak össze., A Geographia részletes leírást tartalmaz az addig feltérképezett területekről, az „Óvilágról”, így a könyv leírásait követve újra lehetett a térképet szerkeszteni.


Az asztrológia fejlődése megállt Róma hatalmának végégével a nyugati világban és csak akkor folytatódott annak tanulmányozása, amikor i.sz. 760-ban megtaláltak egy Ptolemaiosz kéziratot2 egy perzsa kolostorban. Az arab világ rajongott asztrológiáért, és megint elterjedt onnan a nyugati világban. Nos, ennyi történelem óra után, illő lenne foglalkoznunk a 12 állatövi jeggyel is. Mint ahogy fentebb írtam, a Babiloniak felosztották az éjszakai égboltot 12 szakaszra. Az állatöv 12 csillagképet foglal magába az égbolt meghatározott szélességén. Az ember ősidők óta az egyes csillagképekben meghatározott állati alakzatokat látott. ezért viseli számos csillagkép állatok nevét – és mivel ezek a csillagképek gyűrű alakban helyezkednek el, a sávot ami a gyűrűben benne van,  állatövnek hívjuk

A kör kezdetét időben a tavaszpontra, a tavaszi napéjegyenlőségre, március 21.-ére tették.


 
A muglik és a varázslók ezeket az állatöveket máshogy nevezték el, hiszen amíg a muglik a saját állattartományuk képzeletére voltak bízva, addig mi legendás lényeket láttunk benne. Bár az állatok különbözőek, érdekes módon a jelentésük és az állatok jellemvonásai nagyrészben megegyezik egymással, ezért láthatnak átfedéseket a mugli származású olvasóink is.

12 állatöv, a varázslóvilágban:

Erumpent (
randalór): 03.21-04.19
Egyszarvú: 04.20. – 05.20.
Hippokamposz: 05.21. – 06.21.
Tüzes rák: 06.22. – 07.22.
Hippogriff: 07.23. – 08.22.
Fwooper (hurú): 08.23. – 09.22.
Szfinx: 09.23. – 10.22.
Mantikór: 10.23. – 11.21.
Kentaur: 11.22. – 12.21.
Réem: 12.22-01.19.
Sellő: 01.20. – 02.18.
Plimi: 02.19. – 03.20.

Te melyik állatövi jegyben születtél? Írd le kommentben!

Ennyi lett volna mára a Horoszkóp rovat, remélem felkeltettem az érdeklődésed e téma iránt. A következő számban megbeszéljük a Napjegy, Holdjegy és az Aszcendens jelentéseit és hogy hogyan lehet velük megtudni pár személyes információt magunkról!

A lap végén pedig leírom, hogy a horoszkópok alapján mi várható a héten.

Erumpent jegyben újhold lesz április elsején, ami egész hétre tüzes kihatással lesz.

Ha kicsit figyelünk magunkra, akkor a következő kérdéseket lehet feltenni pusztán önismereti szempontból: mennyire vagyok kezdeményező? Mennyire tudok lelkesedni dolgok iránt és mik azok a dolgok? Szenvedélyes vagyok? Temperamentumos? Harcias? Versenyszellemű? Lendületes és gyorsan cselekvő? Vitális? Ezek mind a tűz elemi energia építő jellemzői.

Ami nem annyira üdvös tulajdonság az a tűz energia romboló jellege.

Hol tapasztalhatjuk ezt? Legerőteljesebb a harag és a düh megnyilvánulásában. Ha így vagyunk, akkor azt szeretnénk, hogy valamilyen állapot azonnal szűnjön meg, mert nem tetszik.
Szóval erős tüzes energiával megáldott napon kimondottan ajánlatos vizsgálni, hogy a bennünk lévő tűz elemi energia milyen módon képviseli magát? Építő, vagy romboló? Azt is érdemes figyelni, hogy a környezetünkben ez hogy jelenik meg, ugyanis ami megjelenik azzal nekünk is dolgunk van. Ha valami olyan dologra bukkanunk magunkban a leírt dolgokkal kapcsolatban, ami nem tetsző, akkor jogunkban

áll a változtatást megindítani.

Erre tökéletes az Erumpent újhold időszaka. A hét negatív hatásai ellen: Ha nem szeretnénk, hogy esetleg hirtelen jövő indulatból olyan mondjunk a héten, amit nem szeretnénk, érdemes előbb gondolkodni, aztán beszélni! Na de képesek vagyunk erre?!

A hét pozitív hatásainak előhozására pedig azt javaslom, hogy ha azt érzed, most benned van a tenni akarás az álmaid, céljaid beteljesítésének érdekében, akkor ne tétovázz! Ez a hét a megvalósítás, motiváció és tettek hete! Már ha van benned elég tűz....



Köszönöm a figyelmet, szép hetet kívánok mindenkinek!


Írta: Yrene Towers, Solaris


0 comments:

Megjegyzés küldése