Pages

2022. november 3., csütörtök

Boszorkány süvegek és Potteresen jó kekszek

 Kedves Boszi olvasók!

Most egy keksz receptet hoztam Nektek, amit kedvetekre variálhattok. Mutatni fogok rá pár példát, de a lehetőségek száma végtelen. Mivel Halloween környékén vagyunk, így én boszorkány süvegeket készítettem és Harry Potter inspirálta sütikiszúrókkal is alkottam párat. Bátran készítsétek el és mutassátok meg a végeredményt.

Hozzávalók:

A tésztához:

170 g liszt (én tönkölylisztet használok)

170 g vaj vagy margarin

50 g porcukor

¼ tk. szódabikarbóna

65 g vaníliás pudingpor






Szükségünk lesz még:


lisztre a gyúráshoz

egy nagyobb, lapos tepsi

sütőpapír

kör alakú sütiszaggató

fagyi tölcsér

dekor cukor

gumicukor

Harry Potteres sütiszaggató


Elkészítés:

Minden alapanyagot készítsünk elő, amelyeket gondosan egy mérleg segítségével mérjünk ki. Könnyű dolgunk lesz, mivel a keksz csupán 5 alapanyagból készül. Kettő tálra lesz szükségünk. Egyikbe tegyük a lisztet, pudingport és a szódabikarbónát. Keverjük el egy fakanál segítségével. A másik tálba tegyük a vajat és a porcukrot. Ezt robotgéppel 3 percig keverjük, majd adjuk a lisztes egyveleghez. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Azért kell gyorsan, mert a kezünk melegétől megolvad a vaj és nehezebben fogunk tudni vele dolgozni.



Tegyük lisztezett gyúrólapra és nyújtsuk ki 7mm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle tetszőleges formákat.

Nálam most süveg alapnak kör alakúakat szaggattam és Harry Potteres figurákat: teszlek süveget, szemüveget és Hedviget. A kiszaggatott formákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

175 fokos előremelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.


Boszorkány süveg készítése: 

Olvasztunk csokit és azzal lekenjük a kör alakú sütiket és a tölcséreket, majd egymásra tesszük. Megszórjuk tetszőleges dekor cukorral és hagyjuk, hogy megszilárduljon a csoki. Ha kész egy tetszőleges tálra tesszük és dekoráljuk további cukorral és gumicukorral.

Ebből a kekszből nagyon finom a linzer is, hagyományosan, házi készítésű baracklekvárral töltve. Ezt is próbáljátok ki, isteni finom lett :)

Jó étvágyat!



Írta: Jane Black, Caminus

(A keksz alapreceptje megtalálható: Monique Ascanelli: Sütiiskola Potter rajongóknak című könyvben)

0 comments:

Megjegyzés küldése