Pages

2022. november 23., szerda

Grimoire lapok

Aki gyűjtésre adja a fejét, és a későbbiek folyamán azt össze is szeretné könyvbe fűzni, azok körében sokszor felmerülő igény egy rendezett, átlátható kinézet létrehozása. Sok oldalon találhatók pénzért letölthető rendszerező lapok, az előző tanévben ajánlottam is azok közül megtekintésre kettő angol nyelvűt.

Ha nem jön be az a zsenialitással átlátható őskáosz, amit a gyűjtés okozott, alkalmazhatják a Witchipedia javaslatát egy egyszerű üres művészkönyv telerajzolásával. De ha ez valaki számára nem megoldás, mert nincs esetleg kézügyessége, vagy kevesebb az erre szánható ideje, annak ígéretemhez híven az összegyűjtött tudásanyag egységes tárolására hoztam két, általam készített letölthető és kitölthető magyar nyelvű Grimoire oldalt. Az első egy rituálisabb kinézetű.  Ebbe bele is lehet rajzolni a szertartáskor használni kívánt pentagramot vagy varázskört, és inkább nyomtatás utáni kézi dekorálásra van kialakítva.


Ehhez olyan matricákat is készítettem, amikkel jelölni lehet a varázslat típusát, fajtáját is. Kristálymágia, bájitalkészítés, csomómágia, varázseszközök készítése, és az ezekhez tartozó pár hozzávaló egyszerű rajza egy A/4-es matricapapíron kissé talán méretesebb, de egy ívre kettőt nyomtatva még kombinált dekoráció is készíthető általuk.

A második pedig egy dekorált verzió a szertartási elrendezés nélkül, ami Word-ben megnyitva kényelmesen kitölthető, és kissé már Varázskönyvszerűbb a kinézete. Ebbe kevesebb megfelelési szimbólum fér, viszont nagyobb rendezettséget biztosít. Ehhez szintén egy- és kétoldalas verziót is készítettem.


Az általam készített oldalak és a matrica innen letölthetők. A kétoldalas verziók második oldala azért üres, hogy egyéb, utólag lejegyzendő információ is beilleszthető lehessen.

A következő számban a Varázskönyv oldalakhoz hozok lapokat, amiket már rendszerezve (növényekhez, gombákhoz, kristályok, olajok, és még néhány) lehet letölteni Word és PDF formátumban. Valamint egységes üres lapot arra, ha a valaki szeretné magának dekorálni. És ha Merlin is úgy akarja, akkor további matricamintákkal is meglepem a kedves olvasót.

További kellemes gyűjtést és alkotást kívánok minden olvasómnak!

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus


0 comments:

Megjegyzés küldése