Pages

2022. november 3., csütörtök

Gyűjtemény, de már sokkal több

A varázskönyvek elmaradhatatlan és talán a legfontosabb feladata a varázslatokhoz használni kívánt eszközök erejének, mágiára gyakorolt hatásainak írásos és képi tárolása, valamint minden más, amit az adott boszorkány, illetve varázsló fontosnak tart alapanyagok szempontjából a gyűjteménye részeként megemlíteni. Az adott szakaszokat fülecskékkel elválasztani ér, sőt ajánlott, hiszen egy új határidőnaplóban sem találja meg egyből az ember azt, amit keres. Akik szeme a színekre áll rá azoknak a színkódok válnak be, ha pedig a képekre inkább, akkor a kilógó dekoráció a nyerőbb. Például: A gombáknál a kedvenc fajta képe fityeghet ki oldalt szolidan, a növényeknél egy hatalmas fűszálat imitáló könyvjelző-szalag, a kristályoknál pedig egy bőrszíjon fityegő, könyvből kilógó kisméretű inga mutathatja meg a kívánt helyet. 

Bárhogyan is döntsön az, aki saját varázskönyv összeállítására adja a fejét, érdemes szem előtt tartani, hogy a rendezettség mennyire fontos szempont. A sűrűbben használatos dolgok előre a ritkább hátra, de az egyfajtájúak mindig maradjanak egyben. Például: ha a Grimoire-ban a tisztító, nyugtató és harmonizáló varázslatok vannak túlsúlyban, akkor a füstölők, a gyógynövények és kristályok leírórészeinél is érdemes ezeket előre tenni a sorban, és csak utána minden mást. Így kerülhet a levendula a felsorolás elejére, míg a cickafark hátrébb. Ugyan így kristályoknál a rózsakvarc elől, a citrin pedig a vége felé, ahova a védőbűbájok alapanyagait sorolnánk. Valamint érdemes lehet elemek szerint besorolni, hogy a megfelelési táblázatok bármelyikében könnyebben találhassunk másik hozzávalót, ha esetleg valamiért cserére szorul hiány miatt, esetleg a varázslati cél finomhangolása végett. Minél több besorolás van megadva egy hozzávalónál, annál könnyebbé válik a csere a Grimoire-ban található bármelyik varázslatához. 

Sok varázskönyv oldal esetében, amit az interneten fellelni, szerepel megadva rúna, alkimista szimbólum, elem, csillagjegy vagy bolygó. Ezek mindegyike hasznos szerintem, hiszen minél több minden van megadva, annál könnyebb nem csak rituáléra, de akár egy jóslat behívásának erősítéséhez is felhasználni. Ha tudja, hogy mely füstölőfajták erősítik a jóslás képességét az emberekben, már többet tett a sikerért, mintha egyszerűen csak felnéz a csillagokra és felállít egy asztrológiai jóslatot, vagy a tarot kártyából kiolvassa mi várható az elkövetkező három héten belül. Segíthet élesebbre állítani a fókuszt, ezáltal fejlődni és többé válni. Ha pedig mindezt le is jegyzi egy naplóban, akkor az már a Tükrök Könyve, aminek az eleje lehet a jóslásfajták gyűjteménye, majd a személyes jóslatgyűjtemény amit utólag visszaolvasva ki is értékelhet a használója, és aminek a legvégére egy álomnapló is elfér. Ha pedig mindez összefogva egyben található az Árnyak Könyve gyűjtemény részeként, akkor mindig jól jön pár üres oldal és kivehető-behelyezhető lap a legvégére a további gyűjtésekhez. 

 A következő három számban hozok kitölthető és letölthető Grimoire és Varázskönyv lapokat, valamint az Árnyak Könyve összefűzését is bemutatom lépésről lépésre. 

 További varázslatos napokat és jó gyűjtést kívánok!

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése