Pages

2022. november 23., szerda

Szia kedves Olvasó!

Örülök, hogy újra itt látlak :). Ezek szerint valamit jól csinálok és érdekelnek a cikkeim.

Hoztam Nektek egy újabb Harry Potter témájú társasjátékot.

Kezdjük is a Trimágus Tusát.

Igazából ez a társas egy modern, átdolgozott „Ki nevet a végén”. Biztosan sokatoknak ismerős ez a játék fiatalabb korából.
Öt éves kortól ajánlott és maximum négyen játszhatunk vele. A régebbi kiadások játékszabálya egyszerű, négy részre van osztva a játéktábla, amit négy színnel jelölnek.  A játékosok rendelkeznek négy bábuval, amit a saját térfelük „Start” mezőire helyeznek. Dobókocka segítségével a „Start” mezőből ki kell lépnünk a táblára és egyszer, minden bábunkkal körbe kell mennünk, majd a saját térfelünkön lévő célba kell érnünk. Az nyer, aki legelőször a halad át a célvonalon mind a négy bábujával.

A Harry Potteres változatban lett néhány újdonság, kezdeném is a legbosszantóbbal, a beépített kocka pattintóval. Szörnyen hangos és ezáltal idegesítő is, amikor mi játszunk vele, éppen ezért egy rendes dobókockát használunk inkább.
A négy színt lecserélték a Trimágus Tusa négy játékosára, Fleur Delacourra, Viktor Krumra, Cedric Diggoryra és Harry Potterre. Az ő bőrükbe bújva játszhatunk egymás ellen. 

Az utolsó változtatás a kártyákat érintette, a játéktáblán vannak pontok, amik kártya húzására utasítanak. A Labirintus kártyákat a tábla mellé, lefelé fordítva tesszük le. húzópaklit képezve belőlük. A kártyákon különböző szimbólumok vannak, melyek jelentése a szabályzat hátoldalán van feltüntetve. Ezek a jelek utasításokat takarnak, amiket mindenképp végre kell hajtanunk. 
Például lépj előre, lépj hátra, egyik bábuddal térj vissza a „Start” mezőre, helyezd egy másik játékos bábuját a „Start” mezőjére.  Természetesen minden Harry Potteresen megfogalmazva.

Aranyos kis nosztalgikus társas, nem gyakori vendég az asztalunkon, de mikor előkerül, kellemes szórakozást kínál.














Írta: Samantha Krüger, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése