Pages

2021. szeptember 27., hétfő

Utazás Japánba!

Köszöntöm a Mugli világ rovat Olvasóit!

Habár a cím azt sejtetheti velünk, hogy egy tényleges utazásra indultam a japán szigetekre, ki kell ábrándítanom az idetévedteket, mivel a mai rovat fő témája az anime!

Még mielőtt belekezdenék, előre le kell írnom, hogy több részesre van tervezve ez a téma is, így egy-egy részben különböző ilyen történeteket fogok bemutatni. Ám először is kezdjünk kis alap információkkal erről a dologról.

Az anime a rajzfilm általános elnevezése Japánban. Több korosztályt is megcéloznak, és több műfajban is készülnek, legyenek azok romantikus, vígjáték, fantasy, akció, dráma vagy akár még erotikus animék is. Általában az animékhez tartoznak mangák is, amikben olvashatjuk a történetet, mint egy képregényt. A mostani alkalommal egy sport témájú animét hoztam el nektek, olvasóknak, ami a Haikyuu!

A történet reflektorfényben tetszelgő sportja nem más, mint a röplabda. (Labdajáték, mint a kviddics, csak itt egy háló felett kell a labdát átütögetni az ellenfél csapatnak. Röviden ennyit erről a mugli sportról.)

Főszereplőnk Hinata Shouyou, aki nagyon szereti ezt a játékot és olyan jó is akar lenni benne, mint a kedvence, a Kisóriás. Erre, ahogy a történet halad tovább, egyre több esély adódhat a számára, kezdve azzal, hogy ugyanúgy alacsony termetű, amilyen a Kisóriás is volt annak idején.


Ebben még segítenek neki a csapattársai is, főleg a csapat feladója (igen, kedves boszorkák, aki szó szerint feladja a labdát a többi játékosnak), akivel szinte felülmúlhatatlan páros válik belőlük. Személy szerint nekem a kedvenc karakterem ez az említett feladó, Kageyama Tobio. Nézzék meg a képet is! Most nincs igazam?

 


Nos, remélem felkeltettem az érdeklődésüket, és tetszett ez az új fajta megközelítése a mugli világnak.

Boszorkányosan szép napot!
Gina Cobbler professzor


0 comments:

Megjegyzés küldése