Pages

2021. szeptember 13., hétfő

Rómeó és Júlia

 Tisztelt Olvasók! 

A mostani egy rendhagyó könyvajánló lesz, inkább csak mellékletnek nevezném. Egy ismert, sőt hazánkban kötelező olvasmányként szereplő mű ajánlóját hoztam. Tudom, sokakat a hideg is kiráz, ha kötelező olvasmányt említ az ember, most viszont arra kérlek titeket, hogy adjatok egy esélyt ennek a  bizonyos kiadásnak, mert megérti. 
Ez a mű nem más, mint William Shakespeare Rómeó és Júlia című színműve. 


Ez a kiadás azért különleges, mert az Oxford Bookworms Library sorozat részeként, könnyített olvasmányként jelent meg. A sorozat részei összesen hét különböző nyelvi nehézségi szinten érhetők el. A kínálatban klasszikus és modern művek egyaránt szerepelnek, a különböző könyvek végén pedig feladatokat találunk, amelyeket megoldva felmérhetjük, hogy mennyire sikerült megértenünk az adott művet. 


A Rómeó és Júlia Stage 2 szintű olvasmány, ami A1-B2 szintet jelent. Az Oxford University Press gondozásában, puhatáblás kiadásban jelent meg. Véleményem szerint tökéletesen megfelel mindazoknak, akik nyelvtudásukat és szókincsüket fejleszteni szeretnék. Nyelvvizsga előtt állóknak pedig óriási segítség lehet. 

Ajánlom tehát mindenkinek, aki az angol nyelv elsajátítására törekszik, mert tényleg értékes segítség. 

Végezetül az egyik oldalon talált választ szeretném idemásolni a "Miért jó könnyített idegen nyelvű műveket olvasni?" kérdésre. 
Kutatások bizonyítják, hogy az idegen nyelven történő olvasással a diákok szókincse és nyelvtani tudatossága egyaránt épül, az olvasási készség mellett javul íráskészségük és helyesírásuk is. Az Oxford Bookworms Library hatalmas választéka és alapos szintezése segít abban, hogy a diákok nyelvi szintjüknek és érdeklődési körüknek megfelelő olvasmányokat választhassanak, és ha ezzel sikerül motiválni őket, az egész nyelvtanuláshoz való hozzáállásuk is javul.

Írta: Nadia Moor, Caminus 

0 comments:

Megjegyzés küldése