Pages

2018. augusztus 6., hétfő


Új év, új tervekkel 

A Mágikus Konyha rovatban kéthetente lesznek új cikkek. Várhatóan minden lapszámban kettő írásom fog megjelenni, melyek különböző sorozatok részei lesznek, hogy az év végére egy egésszé álljanak össze. 
Az első szériában a már megszokott sütős-főzős receptek lesznek olvashatóak, melyeket kiegészítek gyors reggelikkel, tízóraikkal az iskola és a szeptember kezdetével. 
A másik fél interjúkat fog tartalmazni, elsősorban a Grácia Roxfort rejtett szakácsaival, de belemélyülök a vajsörgyártás tudományába Madame Rosmertaval, csámcsogok Mr Drublival fúvógumijain és beszélgetek a büfés boszorkánnyal, híres tökösderelyéje mellett. 

Konyhavarázs vagy Varázskonyha? 

1: Harry Potter kedvence Tudtad? 
Harry Potter kedvenc desszertje a melaszos sütemény. Most már ismerjük a tényt, hogy a Varázsvilág megmentője nem csak bátor, de igen édesszájú is. Jöjjön hát a recept, melynek segítségével te is elkészítheted ezt az édességet, és (adja Merlin) megkínálhatod a Kiválasztottat vele. Melaszos sütemény! 

Hozzávalók
  • 320 g liszt 
  • 128 g barnacukor 
  • fél teáskanál só 
  • 220 g vaj 
  • 2 nagy tojássárgája 
  • egyharmad csésze főzőtejszín 
  • 1 teáskanál bourbon vanília (1 rúd kikapart magja és belseje) 
  • 1 csésze kukorica vagy juharszirup 
  • 2 1/4 csésze zsemlemorzsa 
  • 1 citrom leve és reszelt héja 
  • 1 tojás a tészta megkenéséhez 

Elkészítés 
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a cukrot, a sót és a lisztet egy nagy tálban, majd morzsoljuk el benne a kockára vágott vajat. 
Egy másik edényben dolgozzuk össze egy kézi robotgéppel a tojássárgáját a főzőtejszínnel és a vaníliával, majd öntsük a lisztes keverékbe. Keverjük jól össze a tésztát, osszuk ketté, majd tegyük két órára a hűtőbe. Addig melegítsük fel a szirupot, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a citrom levét és a reszelt héját. Nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk fel a széleit egy kis tálat formázva. Tegyük bele a tölteléket, majd a másik tésztából vágjunk csíkokat a tetejére, kenjük meg tojással, majd süssük, amíg aranybarna nem lesz. Ez körülbelül 10-15 perc. 

írta: Lorcan Moon, Caminus

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése