Pages

2018. augusztus 8., szerda

Fiolába zárt varázslat



Kellemes szombati napot kívánok minden olvasónak!

Remélem örömmel olvassák újra a Szombati Boszi cikkeit a nyári leállás után is! Most újra tűzre dobjuk a nyári szünetben megporosodott üstjeinket, elővesszük rég nem látott varázspálcánkat!
Remélem, az idei tanévben is érdekes, hasznos varázsszerekkel, s azok elkészítésével tudok szolgálni! 
Az idei első cikkemben két főzetet készítenék el: az "Instant Haragnak" nevezett varázslé lenne az első.

Akkor hát varázslatra, s üstre fel!

Instant Harag
Hozzávalók:
  • 2 angolnaszem
  • ½ sárkánymáj
  • 1 békaagyvelő
  • 1 citrom leve
  • 2 kanálnyi apróra vágott, szárított mentalevél

Elkészítés:
Az üstünkbe kifacsarjuk a citromot, majd ahhoz hozzáadjuk a 2 kanálnyi mentalevelet, és láng felett jól megkeverjük. Ehhez az "alapléhez"  hozzáadjuk a sárkánymájat, melyet először apró kockákra vágunk. Körülbelül 10 percnyi melegítés után rákeverünk az üst tartalmára: ötször balra, majd ötször jobbra keverjük. Persze figyeljünk a sorrendre: először balfelé keverjünk, mert ha ellenkező irányba kezdjük, akkor az ital hatása is az ellentettjére változik.
Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadhatjuk a békaagyvelőt is, illetve az angolnaszemeket. Az üstöt ekkor vigyük ki a holdfénybe, s ott főzzük tovább a tartalmát.

Még további fél órán át kevergetjük: egyszer balra ötször, másszor jobbra ötször. Ha letelt a fél óra, vegyük le az üstöt a tűzről, és amíg még meleg, turmixoljuk le, és tegyük fiolába.
Ha a főzetet két ember megissza, akkor rögtön egymásnak esnek: kik szavak, kik tettlegesség alakjában.

(Az ellenszerhez ugyanezek a hozzávalók kellenek, ugyanebben a sorrendben, csupán a keverésnél kell felcserélni a sorrendet.)

A második főzetünk más elméjének megmásítására szolgál. Bár megosztom eme varázsitalt, remélem nemigen fogja alkalmazni senki.

Birucles ital
Hozzávalók:
  • 5 csalán levél
  • 3 kanálnyi mák
  • 2 ½ tyúkész
  • 1 tál préselt, szűrt málna
Elkészítés:

Feltesszük az üstöt a tűzre, s beleöntünk 2 dl vizet, illetve a málnát, majd hagyjuk felforrni. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és pihenni hagyjuk pontosan a harmadik nap hajnalhasadtáig. Akkor újra elővesszük az italt, és gőz felett hozzáadjuk a tyúkészt. 20-szor megkeverjük az óra járásával ellentétesen. Ezután ismét visszatesszük a kamra mélyére: ezúttal 6 napig hagyjuk állni.

Miután letelt a hat nap, beletesszük a mákot, jól elkeverjük (óra járásával ellentétesen), majd az utolsó hozzávalót, a csalán leveleket is hozzáadjuk: ezeket már tűz felett. Ezután felforraljuk, majd fiolába töltjük.

Köszönöm a figyelmet, remélem tetszett ez a két recept nektek! Jövő héten is várok mindenkit!

Varázslatos hetet!/*
írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése