Pages

2018. augusztus 8., szerda

Mindenkinek jár a szerelem.


Kszi, Simon 

Simon Spier egy átlagos 17 éves. Olyan, mint mindenki más. Hétköznapi család, barátok, élet. Egyetlen egy dolgot kivéve, van egy titka. Simon meleg. Már régóta tudatosult benne, de még senkinek nem mondta el. Talál magának egy internetes levelező társat, aki ugyanabban a helyzetben van és még egy suliba is járnak! Simon miután egyre többet beszélget a titokzatos idegennel, szeretné tudni ki is ő valójában. Ezek után az élete megváltozik, titkára fény derül, tervezi a coming out-ot és mindenféle tini problémákba ütközik. 

A film leginkább a kamasz problémákat boncolgatja. Igaz, ez egy meleg film, de egyáltalán nincs az arcunkba tolva a meleg romantika. Ha valaki még nincs is oda a meleg témáért annak is könnyen nézhető ez a film. Dráma az van elég, de melyik tini filmben nincs? Tele van élvezetes poénokkal, beszólásokkal, bulikkal, minden, ami oda kell. A hangulata könnyed és érzelmekkel teli, ami gond nélkül magával tud rántani. 

Simon egy nagyon szerethető karakter, megvannak a maga jellemvonásai és könnyen tudunk vele azonosulni. Együtt izgulunk vele, ahogy a titka kiderül. Együtt fejtegetjük vele a rejtélyt, hogy ki a titkos levelezőtárs. Átérezzük milyen nehéz ekkora titkot cipelni, amiről tudjuk, hogy elő kell kerülnie mégis, mennyire macerás megtalálni a megfelelő alkalmat. Nehéz a szülők elé állni, a haveroknak bevallani. Bármilyen titkot is rejtegetsz, kellemetlen szembeszállni vele. Nehéz megmutatni ki is vagy valójában. Ez a film pedig pont ezeket a kényes pontokat vetíti le nekünk. Előtérbe helyezi az elfogadást, ami valljunk be, nem könnyű. Nehezen fogadunk el mi is másokat, nem igaz? 

 Nem kell kifejezetten úgy tekinteni rá, mint egy meleg filmre. Nem azt tolja az arcunkba, sokkal inkább a problémák megoldásának nehézségeit. Mindenkinek tudnám ajánlani ezt a filmet és ha rá veszed magad,nem fogod megbánni. 

írta: Bessy Whitefall, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése