Pages

2018. augusztus 5., vasárnap

Mugli kultúra és érdekességek


A következő témánk London. Elég sokat tudunk Londonról, de milyen egy mugli szemével? Mit néznének meg ők?

Tower of London

Az épületegyüttes mintegy 2 tucat tornyot foglal magában, legrégebbi, és legnagyobb közülük a 11. századi Fehér-torony (White Tower). Ez egy 27 méteres lakótorony volt, egy önmagában is védhető vár, egy vár a várban. A Tower épületein belül a lenyűgöző koronaékszereken kívül a királyi fegyvergyűjtemény, és a római erőd falmaradványai találhatók. Sok látnivaló van itt, több órát el lehet tölteni, számos épületet be lehet járni.


Tower-híd / Tower Bridge 


A Tower-híd, mely az idők folyamán London szimbólumává vált, a londoni Towerről kapta a nevét, de történelmileg semmi köze hozzá. Építése 1886-ban kezdődött, és nyolc évig tartott. A munkálatokban 432 építőmunkás vett részt, a híd felépítéséhez 70 ezer tonna betonra, és 11 ezer tonna acélra volt szükség. A híd 244 m hosszú, tornyai 65 m magasak.

Westminster-palota 

A Westminster-palota a londoni parlament alsó- és felsőházának épülete. 1200 teremből áll, ezzel a világ egyik legnagyobb parlamentje. A jelenleg látható épület egy tűzvész után, 1834-1864-ig épült, de legrégebbi része, a Westminster Hall 1097-es.


Big Ben 

A parlament óratornya, az 1843-ban elkezdett, 1858-ra befejezett, 96 méter magas Elizabeth Tower, annak órája, és a Big Ben harang London egyik legnépszerűbb látványosságának számít. Nagy harangja, a Big Ben 13,5 tonna súlyú. Az óra 6 méter hosszú és 2 méter széles, percmutatói 4,25 m hosszúak, 127 kg nehezek, míg az óramutatók 2,7 méter hosszúak, és 40 kg súlyúak.

írta: Elizabeth Herondale , Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése