Pages

2018. augusztus 8., szerda

Sötét (varázslatok) ötven árnyalata


Csodálatosan varázslatos napot minden kedves Boszi olvasónak! 

Remélem mindenkinek jól telt a nyári vakáció, és most újjult erővel tértetek vissza a Grácia Roxfort falai közé! Varázslatban gazdag új tanévet mindenkinek! 
Bár már jó ideje nem jött ki új cikk eme rovatból, remélem szívesen olvassátok majd a mai irományomat, melynek Alastor Rémszem Mordon, vagy inkább Ifjabb Barthy Kupor adja a témáját! 

Mint tudjuk, ezen a tantárgyon (SVK) átok ül Tudjukki által, ezért egy tanár sem tartotta egy évnél tovább. Harry Potter negyedik évében Alastor Mordont (alias Rémszem Mordont) kérték fel eme tantárgy oktatására. Véleményem szerint ifj. Barthy nem nagyon végezte jól a dolgát, olyan szempontból, hogy bemutatta a főbenjáró átkokat is fiatal hallgatóinak, melyet szerintem még az eredeti Rémszem sem tett volna, érdes stílusa ellenére sem. De persze az is gyanús lehetett, hogy állandóan laposüvegből kortyolgatott egy bizarr italt. Amivel persze nincs is gond, csak hát én nem éppen a diákokkal teli Nagyteremben tettem volna ezt, hanem megpróbáltam volna elbújni. Persze ha Mordon, vagy inkább Barthy is ezt tette volna, akkor nem bukott volna le soha. 
Egyébként szerintem a Barthy által alakított Mordon volt az egyik legkarakteresebb SVK tanár. Barthy számomra nagyon érdekes "tanár" volt, véleményem szerint ahhoz képest, hogy nem volt tanári végzettsége, és valójában nem is volt auror, nagyon jól tanított. Mindenfélét, amit az életben hasznosítani tudnak majd a fiatal varázslók, átadott. Nekem személy szerint ő az egyik kedvenc SVK tanárom (Lupin mellett persze), mert tényleg, mint már említettem, nagyon jól végezte a dolgát. Voltak viszont csúnya húzásai is: mint például hogy megakarta ölni Harry-t, vagy éppen az első óra: amikor is a főbenjáró átkokat mutatta be egy ízeltlábún. Mint tudjuk, ifj. Barthy Kupor jelen volt Alice és Frank Longbottom kínzásakor: az első órán pedig Neville arcába nyomva mutatta be a Cruciatus átkot, mellyel szüleit is kínozták. 
Persze Barthy őrültsége társult a zsenialitással is: olyan jól alakította Mordont, hogy majdnem egy teljes évig senkinek sem tűnt fel, hogy Rémszem nem az, akinek látszik. Ezért szerintem megérdemel egy nagy tapsot (CLAP-CLAP), hiszen sokan még úgy is nehezen alakítananak egy másik embert, hogy nagyon is jól ismerik őt, Barthy pedig (szerintem) nem nagyon ismerherhette Alastort, mégis kitűnő munkát végzett. És hát, ne felejtsük a múltját sem: ifj. Kupor megszökött a híres-neves, legjobban őrzött börtönből, melyben varázslók raboskodtak: az Azkabanból. Persze ehhez édesanyja is hozzájárult, de ez még így is óriási dolog. Barthy Kupor (az ifjabbik), mint tudjuk, édesapjára, az id. Barthy Kuporra is szégyent hozott. 
Az id. Barthy a Mágiaügyi Minisztérium munkatársa: halálfalók ügyét tárgyalja, sokakat ő küldött az Azkabanba, majd kiderül, hogy a saját fia is halálfaló. Mikor ez kiderül, megsemmisülten kitagadja a fiát. 

Remélem tetszett nektek ez a cikk!
Jövő héten újabb irománnyal jelentkezem!
Addig is mágiával teli hetet mindenkinek! /*

írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése