Pages

2018. augusztus 25., szombat

Heidelberg Harriers – Caerphilly Catapults


Mérkőzés időtartalma: 4 óra 28 perc 
Eredmény: 250-350 

A BL első egyenes ágú kieséses mérkőzésére pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. A lelátók megteltek lelkesebbnél lelkesebb német és walesi mágusokkal, akik előszeretettel öltötték fel imádott csapatuk színeit. Izgatott moraj, különböző ételek keveredő illata töltötte meg a stadiont, mert hát a hosszú, tömött sorokban való több órás várakozások igen csak próbára tették a drukkerek türelmét. Egy ilyen rangos eseménynél nem is csoda, hogy ennyit kell várni, hiszen mindenkit egyesével ellenőriznek, nem-e valami veszélyes vagy szabálysértő dolgot próbál becsempészni a mérkőzésre. 

A német Heidelberg Harriers sárga-feketében, a walesi csapat pedig világoszöld kviddics talárban lépett pályára, amit skarlát csíkok díszítettek. A csapatok kivonultak a pályára, a két kapitány kezet fogott egymással, majd elhangzott a játék kezdetét jelző sípszó is. 

Az első pár perc nem telt esemény nélkül, a walesiek már ekkor látványos cselek alkalmazásával szereztek labdákat. A világoszöldek hajtói által már a tizedik percben három gólos előnyre tettek szert. A terelők fáradhatatlanul püfölték a gurkókat, és bár a németeknek sikerült a nyolcvanadik perc környékén egymás után négyet is bedobniuk, a Caerphilly ekkor már legalább hatvan ponttal előttük jártak. 

Ezután a következő két órában bravúros labdaszerzéseket, cselek láthattunk mindkét csapat részéről, a terelők pedig kifulladásig küldözgették az ellenfeleikre a súlyos vasgolyókat. A walesi terelők munkájának meg is lett az eredménye: Morris a negyedik óra végén jól odasózott Steinbachnak, akinek combcsontja egy hangos reccsenés kíséretében eltörött, és félájultan zuhant a gyepre. Ekkor 230-180 volt az állás a németek javára. A következő pillanatban már a két fogó párharcának lehettünk szemtanúi, ahogy Collins és Bauer üldözőbe vették a kis szárnyast. Előre dőlve gyorsítottak rá mindketten, fej fej mellett haladtak, szinte egyszerre nyúltak a cikesz után, miközben a D szektor felett viaskodtak. Mind a walesi, mind a német hajtók szereztek két gólt, így 250-200 pontja volt a csapatoknak. A fogók már J szektornál száguldoztak, mikor Collins egy határozott, de nem éppen sportszerű mozdulattal meglökte a németet, aki egy pillanatra elvesztette a Meteorja felett az irányítást. Ez a néhány másodperc pont elég volt a walesi fogónak, hogy elkapja a cikeszt, és ezzel 150 pontot szerezzen csapatának. A világoszöldek szurkolótábora hangos üdvrivalgásba kezdett, hiszen csapatuk 250-350-re megnyerte a mérkőzést. 

írta: Lyria Clark, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése