Pages

2018. május 20., vasárnap

Tréfálkozó bájital


Kedves Boszi olvasók! 

Mint már múlthéten említettem, ma tréfálkozó bájitalt, illetve egy varázsszert készítünk. Varázslatra, s üstre fel!
Először is vegyünk elő egy kis ónüstöt, és töltsünk bele 2 liter vizet, és rakjuk tűz fölé melegedni!

Hozzávalók: 
 -1 kis fiolányi csiganyál
-3 hamvas szeder
-5 szál puffskeinszőr
 -2 hernyó
 -1 porrá őrölt rókafog

Elkészítés: A már felrakott vizet fél órán át melegítjük. A forró vízbe beleöntjük a csiganyálat, majd rögtön megkeverjük. Az üst tőlünk legtávolabbi felébe helyezzük a kanalat, és magunk felé húzva azt, megkavarjuk a főzetet. De ne felejtsük el, CSAK magunk felé keverjük! Ezt a mozzanatot ötször ismételjük meg. Ezután a főzet besűrűsödik.
Belevágjuk a 3 hamvas szedret, illetve a hernyókat. Újra megkeverjük, csak úgy, mint az előbb. A lé színe ekkor lilás-bordós színt ölt, és finom szeder illatot áraszt. Beledobjuk a puffskein szőrét, majd utolsóként hozzáadjuk az illatozó főzethez az őrölt rókafogat. Ha ezt is megtettük, akkor az üstöt, a benne lévő sűrű lével együtt lehűtjük.
A főzetet egy kis citromlével felhigítva pohárban kell feltálalni a kiszemelt 'áldozatnak'. Amint belekortyol a finom illatú, hűs italba, elakad a hangja, és pontosan a következő holdtöltéig nem is jön vissza.
Ez a varázsital pontosan egy hónapig használható fel, az elkészítéstől számítva.

A következő receptünk elkészítése után egy olyan varázsszert fogunk kapni, melynek elfogyasztása után az illető azt fogja érezni, mintha apró tűzijátékok kelnének életre a hasában. Persze ez használható óráról való meglógásra is! ;D

Hozzávalók:
-egy sikló leháncsolt bőre
-2 cl kígyóbor
-1 gyömbér
-1 fwooper tolla
 -½ csepp lubalug méreg

Elkészítés: 1 dl vizet öntünk az üstbe, majd hozzáadjuk a kígyóbort, és a tűzre rakjuk. 10 perc melegítés után a siklóbőrt és a fwooper tollat beledobjuk a főzetbe, majd az óra járásával ellentétesen hét és félszer megkeverjük a főzetet. A sikló bőre magába szívja a nedvességet, ezáltal sűrű, darabos levet kapunk.
Ekkor levesszük a tűzről az üstöt, és egy másik edénybe leszűrjük a benne lévőket. Külön tálba rakjuk a sűrű siklóbőrt, és külön a levet. A léhez hozzáöntjük a lubalug mérget, és jól összekeverjük az egészet. Ezután a siklóbőrt és a levet jól összemixeljük, és hozzáadjuk a gyömbért. Ha jól dolgoztunk, akkor egy masszát kell kapnunk.
Ebből apró golyókat készítünk, majd megsütjük őket. Pontosan olyanok lesznek, mint a forró gyömbéres sütik, amiket a mama szokott csinálni karácsonykor.
Ezek kb. 1 hétig használhatóak fel.

Köszönöm a figyelmüket, jövöhéten is várom önöket!
 Akkor szépségápolási termékeket készítünk! További varázslatos hetet! /*

írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése