Pages

2018. május 26., szombat

Boldog Halálnapot!

Te mit tennél, ha minden napod ugyanolyan lenne és a végén várnod kéne, hogy ki öl meg?

Tree (Jessica Rothe) egy egoista és nagyszájú tini lány, aki szinte minden fiú ágyában megfordult már. Egy átlagos egyetemistának tűnhet, akit elég sokan utálnának. Mégis egy valami nem stimmel. Tree a születésnapján egy idegen fiú szobájában ébred, másnaposan. Figyelemre se méltatva egyéjszakás kalandját el is viharzik és még aznap este egy másik buliba igyekszik. Azonban egy maszkos idegen végez vele. Tree viszont nem a fényben köt ki, újra az ismeretlen fiú szobájában ébred. Csakúgy, mint tegnap. Tree először egy szokatlan déja vu-ként tudja le, de a furcsa érzés nem múlik el. Meghal, újra és újra. Aztán felébred, újra és újra azon az átkozott szülinapján. 

A lány egyre jobban érzi, hogy kezd megőrülni. Segítséget kér egyéjszakás kalandjától, Cartertől és megpróbálják megoldani ezt a furcsaságot. Treenek viszont, minden egyes nap meg kell halnia, hogy közelebb kerülhessen gyilkosához. Vajon szabadulni tud ettől a rémálomtól? A film nem igazán mondható horrornak, mégis megmarad az a kényelmetlen érzés. A főhős számtalanszor meghal, mégis egy idő után hozzászokunk, szóval ha kifejezetten horrora vágysz, ne ezzel kezd. A film mintha inkább a poénokra koncentrált volna, amik annyira ütősek nem is lennének, mégis abban a helyzetben képes megnevetetni minket. 

A filmbe merülve inkább egyre jobban átérezzük főhősünk problémáit és vele együtt próbáljuk megoldani az ügyet, hogy vajon ki is lehet az a maszkos fickó. Ebben pedig a film remekül tette a dolgát. A film végére pedig az addig unszimpatikus főszereplő is hatalmas változásokon megy végbe, ami érthető is a történtek miatt, és egyre szerethetőbbé válik.
 
Összefoglalva szerintem egy remek filmet raktak össze, ami megfelelő szórakozást nyújthat nekünk.

írta: Bessy Whitefall Caminus 1.évfolyam

0 comments:

Megjegyzés küldése