Pages

2018. május 20., vasárnap

Gilderoy Lockhart


Kedves Boszi olvasók! 

Köszöntök mindenkit! Mai témánkat Gilderoy Lockhart adja. Gilderoy Lockharttal közelebbről Harry Potter második évében ismerkedhetünk meg. A varázsvilág persze már ezelőtt is ismerte, szinte sztárként tartották számon. Lockhart professzor rendkívül sok, szinte már hihetetlen tetteket vitt véghez. Persze-mint később kiderült-, eme cselekedeteket nem is ő végezte el. Gilderoy mintegy történetgyűjtőként szerepelt ebben az egészben. Persze ezt Albus Dumbledore nem tudhatta, amikor felvette őt tanárnak, csak úgy, mint mások sem. 

Lockhart professzor tökéletes példája azon tanároknak, akik nem tudtak semmit, így a diákoknak szinte maguktól kellett tanulniuk. Nem is okolhatjuk ezért, hiszen egy olyan csodás külsőért meg kellett dolgozni, így aztán nem meglepő, hogy nem volt ideje felkészülni a tanórákra. Lockhart professzornak valószínűleg saját szobája volt a Roxfortban, csak a ruhái tárolására. A professzornak, talán makulátlan kinézete, talán hősies kiállása miatt, de nagyon sok rajongója volt. De kik is az igazi rajongók? Hát azok, akik tudják, mi Gilderoy Lockhart kedvenc színe, étele...stb. Lockhart prof. már az első óráján közvéleménykutatást végzett, kik is az igazi fanjai. Persze Hermione Granger ezt a tesztet is hibátlanra írta. Vajon erre a felmérésre is készült, vagy tényleg Lockhart professzor rajongója volt? Gilderoy Lockhartot-mint tudjuk-, „sajnos” baleset érte. Azóta is a Szent Mungó lakója, hisz sajna amnéziás lett. 

Ámde, hogyan is került a Szent Mungóba? Ugyebár a Titkok kamrájának felnyitása idején került a Roxfortba. Miután több diákot is megtámadt a Baziliszkusz, Dumbledore megkérte Lockhartot, hogy derítse ki, mi történik, és győzze le a szörnyet, ami a gyerekekre támadt. Persze Gilderoy még akkor sem vallotta be, hogy csaló. Inkább 'elvállalta' a feladatot, majd a szobájába menve visszavonulót akart fújni, de Harry és Ron sikeresen megakadályozták ebben. Ámde ha sok mesét olvasunk, akkor tudhatjuk, hogy a rossz mindig elnyeri méltó bűntetését: így persze Gilderoy Lockhart is megkapta a magáét. Egy rosszul elsült varázslat, vagy inkább egy rosszul működő pálca miatt a Mungóban kötött ki. 

Persze Lockhart még mindig örülhet: a rajongói megmaradtak, ők nemigen tudnak semmit az állapotáról, és a hazugságairól. 

Köszönöm szépen a figyelmet! Jövő héten ismét várom Önöket a következő cikkemmel! 
Akkor Remus Lupinról (pálcát emel! /*) olvashatnak! *
Addig is varázslatos hetet* 

írta: Rosalita Grime

0 comments:

Megjegyzés küldése