Pages

2018. május 26., szombat

Szemtől Szemben! I. Interjú Bogoly Bertivel



"Azokkal vigyázz! Nem véletlenül hívják mindenízűnek - tényleg mindenféle ízűt beletesznek. Vannak köztük normálisak: csokis, mentolos meg lekváros, de akad spenótos, májas és pacalos is. George mesélte, hogy egyszer egy kísértet ízűt is talált." - idéztem Ronald Weasley-től. 

De vajon tényleg bármilyen ízű drazsét találhatunk? Az örök sláger és a gyerekek nagy kedvence a szóbanforgó Mindenízű Drazsé. Feltalálóját Bogoly Bertit fel tudtam keresni és szerencsémre beleegyezett, egy interjúba is. 
Mr. Bogolyt nagyon mókás és örökké mosolygós embernek ismertem meg. Lássuk, vagyis olvassuk a beszélgetést: 

- Berti, meséld el kérlek drazséd feltalálásának történetét! 
- Áááh ez egy elég vicces mese! Az alap tervem az volt, hogy egyes finom ételek, mint például a Tökös derelye ízét kisebb drazsékba varázsolom át. Feleségem, viszont pont akkor szedte össze a szennyest és véletlenül egy koszos zokni is belekerült az ételek közé amit óvatlanságból belevegyítettem az egyik édességbe. A többi, pedig már történelem! 
- És mit szóltál ahhoz, hogy a Csoki Békás kártyák egyikén a te arcképed is láthatóvá vált a napokban? 
- Nagyon meglepett, hogy az egyik nap baglyom, egy Csoki Békás logóval ellátott levelet dobott le elém. A benne lévő papíron, pedig ott díszlett a már kész kártyának a nyomtatott verziója. Hatalmas nagy büszkeség számomra, mivel olyan nagy varázslók mellett találhatnak meg már a gyerekek, az édességek mellett, mint Merlin, Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, vagy akár a legbölcsebb Albus Dumbledore. 
- Mit szólsz hozzá, hogy a legjobb ételek és édességek kategóriában jelöltek téged és a Mindenízű Drazsét a legrangosabb Magic Awards-ra? 
- Egyszerűen hihetetlen!! Nagyon köszönöm a jelölést. Már magában, hogy elmehetek egy nagy öröm, és nem is számít hányadikak leszünk cukorka gyermekemmel! 
- Melyik volt a legkellemetlenebb ízű drazsé amit valaha is bekaptál? 
- Egyértelműen a bánat ízű, melytől napokig, szomorú voltam. 
- Bánatos édesség? Ez ha jól tudom már a következő generációs drazsé ízek közé tartozik! Sokan, köztük én sem tudunk túl sokat erről. Kérlek mesélj róluk! 
- Igazából ez még meglepetés lenne, de ha jól tudom a legújabb Szombati Boszorkány pont egy nappal később jön ki mint a második generáció szóval nincsen aggódni valóm. Tehát ezek az édességek érzelmekkel lesznek teli, ha fogalmazhatok így. Úgy értem, hogy meglepődéstől kezdve örömön át mindenféle érzés megtalálható lesz. Hatását egy nehezebb varázslattal fogjuk elérni, hogy mindenkinek olyan, ízű legyen, amitől speciál vidám, vagy meglepett lesz. 
- Nagyon érdekesen hangzik! Esetleg más újdonság nem várható a közeljövőben? 
- De, a drazsék különböző más és más színárnyalatú dobozt fognak kapni, illetve készülünk egy pár új nyári ízzel. 
- Szuperül hangzik, már szerintem mindenki izgatott várja! Megkérdeztem, azt hogy mi volt a legrosszabb, de vajon melyik a kedvenc drazsé ízed? 
- Fú ez most, igen nehéz kérdés, de talán a gyümölcs ízűek. Közölük is a Barack és az Eper. 
- Utolsó kérdés, mit üzensz az olvasóknak? 
- Legyetek mindig vidámak, és ha jót akartok ne kóstoljátok meg a fekete színű drazsékat!! 
- Köszönöm Berti, egy hatalmas élmény volt veled beszélgetni! 
- Részemről a megtiszteltetés! 

Köszönöm, hogy elolvastátok! Legközelebb mint ígértem a Más tájakon sorozat Bosznia-Hercegovina részének második, és egyben befejezés érkezik! Addig is jó időtöltést kívánok mindenkinek a konyhában! 

írta: Lorcan Moon, Caminus


0 comments:

Megjegyzés küldése