Pages

2018. május 20., vasárnap

Támadás alatt az örökösödési törvény


A héten a Wizengamot teljes ülés előtt tárgyalta Lord Ravensmoor törvényjavaslatát, amely a házasságon kívül született gyerekeket zárná ki az öröklésből. A javaslat hátterében valószínűleg személyes okok állhatnak: a nemrég bevezetett rendszer, ami a mugli árvaházakban élő fiatal varázslókat és boszorkányokat juttatná el a legközelebbi rokonaikhoz a pletykák szerint megtalálta Lord Ravensmoor eddig ismeretlen lányát. Bár a hírek valóságalapjáról nem tudunk nyilatkozni, az mindenesetre biztos, hogy napokban megkezdte a nyolc éves Adelaide örökbefogadását, illetve ha valóban a lányáról van szó, az öröklési rendben megelőzi Lord Ravensmoor legidősebb törvényes gyermekét, a hatéves Edmundot. 

A mágikus öröklés azonban, mint tudjuk, bonyolultabb egy végrendeletnél. A legtöbb ősi családban a vagyonon és nemesi címen kívül a családi mágia is a legidősebb gyerekre száll, a végrendelettől függetlenül. A múltban ez többször is generációkon át húzódó viszályhoz vezetett, melyet végül gyakran a két ág újraegyesítésével oldottak meg. Mágikusan kitagadni a családból az örököst ugyanis lehetetlen a beleegyezése nélkül, mivel a családi mágiáról csak önkéntesen lehet lemondani. Lord Ravensmoor törvényileg kívánja a házasságon kívül született örökösöket arra kötelezni, hogy a családi mágiát továbbadják első törvényes testvérüknek, ezzel megelőzve a családon belüli viszályokat. Azonban, ahogy Ms. Beatrice Homesteader (aki maga is házasságon kívül született) rávilágított, a javaslat ellentmond annak az 1947-es törvénynek, ami szerint minden mágusnak jogában áll birtokolni minden veleszületett képességet, amennyiben azt törvényes keretek között használja. Ez a törvény az Európában 1945-1949 között elkövetett feketemágikus képességekkel rendelkező, törvénytisztelő állampolgárok ellen elkövetett támadásokra válaszul hozta meg a Wizengamot. 

A törvény hatályba lépését követő öt évben számos nagy múltú máguscsalád költözött hazánkba, akik azóta is társadalmunk hasznos és megbecsült tagjai, többen közülük a politikában is aktívak – ide tartozik például Mr. Duncan Wintner, a Wizengamot egyik tagja. Bár Lord Ravensmoor váltig állította, hogy a javaslata nem minősül született mágikus affinitás szerinti diszkriminációnak, a Wizengamot végül öt szavazattal elutasította azt. Úgy tűnik, a tagok többsége egyetért Lady Dowlinggal abban, hogy a probléma a legkönnyebben úgy orvosolható, ha a fiatal házasok nem lépnek félre. 

Írta: Morgan Knightley, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése