Pages

2018. május 11., péntek

Piknik II.


Kedves Szombati Boszorkány Olvasók!
Piknikes sorozatom 2. részében egy hűsítő finomságot fogok bemutatni. Bár még a naptárak szerint nincsen nyár, az időjárás erre nagymértékben rácáfol. A napokban már nagyon könnyen bele tudtam izzadni taláromba, és a nagy hőségben gyakran megkívántam a hideg édességeket. Ha te is így vagy vele, akkor elő a pléddel, az ételes kosarakkal és a hűtőládával, ugyanis érkeznek a piknikek biztos befutói, melyek nem csak hűsítőek, de finomak is!


Gyümölcsös, joghurtos jégkrémek!
   Hozzávalók (4 adaghoz)
·         700 g joghurt
·         25 dkg eper
·         25 dkg áfonya
·         25 dkg sárgadinnye
·         25 dkg őszibarack
·         4 ek méz
Elkészítés
1.       A gyümölcsöket egyenként, 1-1 evőkanál mézzel leturmixoljuk.
2.       Négyfelé osztjuk a joghurtot, és elkeverjük benne a négyféle gyümölcsöt.
3.       Kis pohárkákba, vagy formákba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük.
4.       A forma nagyságától függően 1,5-2 óra után, mikor már félig megfagyott a jégkrém, beleszúrjuk a pálcikákat, majd teljesen megfagyasztjuk.



Házi bodzás limonádé

Hozzávalók (6 adaghoz)
·         10 db bodzavirág
·         5 l víz
·         35 dkg cukor
·         2 db citrom
·         2 citromból nyert citromlé
Elkészítés

1.       Forgalomtól és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek, akkor többet.
2.       Vadásszuk ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vastag szárakat, és tegyük az egészet egy nagy, rozsdamentes fazékba vagy egy 5 l-es üvegbe.
3.       Öntsünk fel 5 l hideg vízzel, szórjuk meg a cukorral, karikázzunk bele az alaposan megmosott héjú citromokból kettőt. Lazán keverjük át, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 napot. Közben néha keverjünk rajta egyet-egyet.

írta: Lorcan Moon, Caminus

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése