Pages

2017. július 26., szerda

Új csapatok alakultak hazánkban

Rengeteg magyar származású, kiválló játékos van leigazolva külföldi csapatokhoz, a jobb kereset, életszínvonal miatt. Ami azonban nagy problémát jelent, nincs elég csapat hazánkban, így a magyar játékosoknak esélyük sincs ezt az országot erősíteni többek között egy világbajnokságon. Ennek megoldásaként még tavalyi év során hirdetett meg a Minisztérium egy pályázatot, a hazai kviddics csapatok alakításának céljából.
A program sikeréről árulkodik a tény, miszerint 4 elit (már válogatott tagja volt) és további 32 játékos jött vissza, így 6 új csapat alakult. Bár még mindegyik együttes a felkészülésnél tart, a következő hónapban elkezdődnek a meccseik. Addig is csak a csapat összeállításokat tudjuk biztosan.
A Debreceni Dübörgők csapata, mint a névben is szerepel Debrecen közelében tartják edzéseiket. A tagjai Sárosi Vilmos, Péter Anna, mint terelők, Csóka Ádám, őrző, Kis Dávid és András, az ikerpár hajtók és utoljára, de nem utolsó  sorban a fogójuk, Lerév  Lina. Edzőjük, Vozár Xavér nem árult el sok mindent a csapatról, annyit viszont megtudtunk, hogy eddig nem látott mozdulatokkal és taktikával várják első meccsüket. Érdekességként elmondható a csoportról, hogy mindenki más országból tért vissza, együtt még nem, csak egymás ellen játszottak.  A rajongóik pedig, mint saját kviddics  talárjuk kék-sárga színben fog pompázni közel 5 hét múlva.
Vala Vince, Baranyai Bendegúz, Kovács Kíra, Berki Benjámin, Bali Ármin és Árkos Éva összeállítás, avagy a Pécsi Párducok indulnak a legnagyobb eséllyel. Kíra svéd 40-szeres válogatott, míg Vince a brit Dimbourne-i Darazsak örzője volt. Színeik a zöld és a piros. Különlegességük, hogy a csapat összes tagja balkezes.

A többi négy csapat nevéről még semmi konkrét dolgot nem tudunk, az viszont kiderült, hogy mind a Makón, Pesten, Salgótarjánban és a Balatonnál edző csapat gőzerővel készül a megmérettetésekre, és a megnyitó meccsen, amin Debrecen és Pécs csapata játszik, Tudor Hushpush, a Kviddics évszázadai című könyv szerzője is jegyet foglalt.
Minden kviddicsrajongónak ajánlom a meccsek megnézését. A csapatokról minden második nap új információ olvasható a Kviddics a javából bolt kirakatán. Jegyvásárlásra lehetőség a már említett boltban az Abszol úton, illetve újdonságként a muglik által használt Interneten a www.kviddicsmeccsrejegy.hu-n adódik lehetőség. További cikeszes szép napot kívánok minden Olvasónak!

Írta: Várvölgyi Dorka, Caminus ház, 1. évfolyam

0 comments:

Megjegyzés küldése