Pages

2017. július 31., hétfő

Felújítják a Foltozott Üstöt?



Kedves olvasóink!

Pár nappal ezelőtt Londonban néhány elintéznivalóm után a Foltozott Üst felé vettem az irányt, hogy mielőtt a szerkesztőségbe megyek, megigyak egy pohár vajsört, és kicsit beszélgessek az emberekkel, hátha valami érdekes hírt hallok. Csakhogy amikor odaértem a Foltozott Üst elé, láttam, hogy különféle öltözékű emberek mászkálnak ki-be, mindenféle érdekes tárggyal a kezükben. Közelebb lépve láttam meg a feliratot az ajtón: Bizonytalan időre a Foltozott üst zárva tart!

Muszáj volt utána járnom a dolognak, így beléptem, ahol is egy szinte teljesen üres helyiség fogadott. Az üst tulajdonosa is ott volt, és kérdésemre hogy mi történik, kedvesen válaszolta, hogy szívesen elmesél mindent. Mint megtudtam az elmúlt évtizedek, sőt évszázadok során annyira elkopott, és megviselt lett az üst berendezése, helyiségei, hogy kénytelenek voltak egy teljesen új, modernebb átalakítást kezdeményezni. Nagyon sajnálják, hogy bizonytalan időre zárva kell lenni, és ez alatt az Abszol útra sem tud itt senki átmenni, de a tulajdonos biztosított afelől, hogy próbálják minél hamarabb megnyitni újra a Foltozott üstöt. Első és legfontosabb felújítási munka a londoni utca felőli bejárat. Ugyanis a mellette és az utcában levő összes üzlet ajtaja, kirakata modernebb lett, így az üst ütött-kopott bejárata kezdett feltűnni a mugliknak. Eddig azért nem foglalkoztak vele, mert annyira beleolvadt az utcaképbe, hogy senkinek szinte fel sem tűnt.  De az utóbbi időben bizony sokszor előfordult, hogy egy-egy mugli megállt, és értetlenül bámulta a furcsa, és cseppet sem megszokott ajtót. Az új bejárattal, valamint az új, modernebb üst terveivel kapcsolatban kaptam két képet, amit egy varázsberendező készített, és megmutathatom Önöknek a tulajdonos engedélyével. Valóban szép lesz, de mégis megőrzi régies hangulatát. Nekem személy szerint tetszenek a tervek. Az egész Foltozott üst át lesz alakítva, erre az időre szálló vendégeket sem tudnak fogadni. Az új Foltozott üstben helyet kapnak olyan kis szobák is, ahol egyszerű, veszélytelen bájitalokat lehet keverni, vagy kialakítanak egy kis pihenő részleget, ahol a szállóvendégek különféle gyógy, és lazító kezeléseket kapnak. Új konyhája is lesz, modernebb ételekkel, italokkal. Gondolnak a gyerekekre is, akiknek kis játszósarkot terveznek. Természetesen a betérő vendégek továbbra is leülhetnek egy-egy vajsör, és más ital elfogyasztására, valamint az Abszol útra történő átjárás is megmarad.

Csak remélni tudom, hogy ez az átalakítás tényleg hamar befejeződik, és mindenkinek tetszeni fog az új külső. Addig is annyit ígérhetek, hogy ha valami hírt hallok ezzel kapcsolatban, akkor értesíteni fogom a kedves olvasóinkat!

írta: Hajnal Lavender

0 comments:

Megjegyzés küldése