Pages

2017. július 12., szerda

A Gringotts koboldjai nyilvánosságra hozzák az adós mágusok listáját!

Exkluzív cikk, csak a Szombati Boszinál! 

A Gringotts varázslóbank vezetőségéhez tegnap este érkezett meg egy levél, melynek tartalma teljesen pánikba ejtette az illetékeseket. A levelet bankban dolgozó koboldok nevében írták, a tartalma pedig a következő volt: a koboldok nyilvánosságra hozzák az összes olyan varázsló nevét, akik egy bizonyos összegnél többel tartoznak a Gringottsnak, hacsak nem javítanak a szerintük igen szegényes munkakörülményeken.

 A bankban teljes hírzárlatot rendeltek el, de riporterünknek mégis sikerült néhány dolgot kiderítenie az ügyről.

Mivel ugyebár a Gringottsban dolgozó koboldok nem kapnak fizetést a munkájukért, ezért a munkaszerződésükben a megfelelő lakhatási körülményeket tették meg kritériumként. Azonban, mint azt az egyik dühös kobold közölte, a mostani állapotok tarthatatlanok. Az élelem, amit kapnak, nem kielégítő, a hálókamráik kicsik, és a mellékhelységek állapotáról már ne is beszéljünk.

Az igazgató sürgős válaszlevelet küldött, melyben biztosította a koboldokat egy esedékes tárgyalás megnyitásáról, ám erre az óta sem érkezett válasz. Mivel ez a faj köztudottan nagyon makacs, továbbra is fenn áll a veszélye, hogy közzéteszik a listát, és amennyiben ez bekövetkezne, az akár a bank csődjéhez is vezethet.

Felhívjuk minden érintett varázsló és boszorkány figyelmét, hogy nem érdemes beszélni a koboldokkal, mert azzal csak ronthatnak a helyzeten! 

Amint újabb hírek érkeznek az üggyel kapcsolatban, azonnal jelentkezni fogunk.

 Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése