Pages

2017. július 29., szombat

A világkupa döntőn újra Írország és Bulgária vesz részt

Az elődöntők tegnap este fejeződtek be, így most már biztosan tudjuk, hogy 1994-hez hasonlóan idén is az írek fognak a bulgárokkal megküzdeni a világbajnoki címért. A meccs jövő héten kedden lesz, így mindkét csapatnak van ideje felkészülni és regenerálódni a meccsre.

Az ír válogatott tegnapi mérkőzésén nem volt a már megszokott formában. Az együttes sok amatőr hibát vétett, két sérült játékosuk is van. Egyik hajtójuk a Vronszkij-műbukással próbálta kicselezni a brazilok hajtóját, azonban nem rántotta el a seprűjét, így óriási tempóval száguldott neki a talajnak, míg fogójuk megfázva indult el a bajnokságon, elmondása szerint egész végig könnyezett szeme, így semmit sem látott. A huszadik perc után 150 ponttal voltak lemaradva, majd 30 perccel azután fogójuk ájulva szédült le seprűjéről. Ilyenkor már biztosan lehetett tudni, a brazilok fejezik be a játékot, mivel már csak egyetlen fogó volt a pályán.  A zuhanás után azonnal segítségére siettek a gyógyítók. Néhány csontja tört csak el, így mázlija volt, nem is számított arra, milyen szerencsés volt az esése. Miután megkapta a szükséges gyógyszereket, az ispotályba szállították volna, de akkor a cikesz bukkant fel alóla. Mivel a háta hozzáért a labdához, és több percen keresztül 'fogta', a bírók lefújták a mérkőzést, és kihirdették az írek győzelmét. A meccs eredménye Brazília:Írország 190:240.
A már ismert csapat ellenfele a többszörös világbajnok bulgár csapat. Legutóbbi meccsükön fogójuk, az ifjabb Viktor Krum szárnyalt, 2 perc alatt kapta el a cikeszt, így 150:0-s eredménnyel jutottak a döntőbe. Ez a bajnokság azért is érdekes a csapat számára, mert idáig sosem voltak 10 percnél többet a pályán.

Fogújuk, az ifjabb Krum apját váltotta a játékban. Az idősebb Viktor januárban szállt ki a komoly sportolásból, majd két hét múlva már fia játszott a csapatban. A visszavonult sportoló még mindig nézi a meccseket, a döntőre is foglalt jegyeket, és büszkén szurkol majd fiának.
A döntő eredményeit nem lehet megtippelni, mivel bár az írek rossz állapotban vannak, a bulgárok pedig szárnyalnak, az utóbbi csapaton egy 'átok' van, a csapat babonás tagja úgy gondolja, mugli módszerrel rontás van rajtuk, így nem nyerhetik meg a mérkőzést, mivel már ötször játszottak együtt, és mindig kikaptak. A minisztérium már mindent megvizsgált, de semmi valóság alapját nem látták a teóriának.

Szokásuk szerint a Weasley és Potter család is jegyet foglalt a mérkőzésre, így a szerencsések akár melletük is szurkolhatnak. Hermione Granger miniszter pedig, eddig példátlan módon nem a VIP páholyban nézi végig az eseményeket, hanem 1994-hez hasonlóan barátaival nosztalgiázik a lelátó felső részén.

Írta: Várvölgyi Dorka, 1. évfolyam, Caminus ház

0 comments:

Megjegyzés küldése