Pages

2017. július 20., csütörtök

Az öt elem amulettje

Mai cikkünkben pár nagyon érdekes talizmán nyomába eredünk. Az öt elem tana szerint minden anyag olyan egyszerű alapelemekből áll, melyek tovább már nem bonthatóak. Ezek az alapelemek a föld, a víz, a levegő, a tűz és az éter. Egy legenda szerint mindegyik elemhez tartozik egy amulett. 

A monda így szól:
"Sok-sok évvel ezelőtt volt egyszer egy varázsló, Marvin Edgaras. Ez a mágus körbe járta az egész Földet. Mindenféle mágikus tárgyat gyűjtött. Egyszer egy mugli vásáron meglátott egy csodálatos, kék követ. Gyakorlott szeme rögtön meglátta, hogy ez egy varázserővel bíró valami. Megvette és elvitte egy szakértőhöz, aki elmondta neki, hogy ez a víz elem amulettje és, hogy van ennek a kőnek még négy testvére, amiket ha megtalál, hatalmas erő kerül a hatalmába. Marvin elkezdte keresni a köveket. Éveken keresztül gyűjtötte őket, majd mikor mindet megtalálta, rosszra használta az újonnan kapott varázserőt. Rengeteg embert megölt,hogy átvegye az uralmat a világ fölött, ám egy boszorkány, Lucilla Eupraxia legyőzte őt, a köveket pedig szétszórta a világ legeldugodtabb helyeire. Ám a kövek ereje változatlan, de aki gonosz dolgokat követ el velük, azt megkeresi Lucilla és örökre leszámol az illetővel." 

Az évek alatt rengetegen próbálták megkeresni az öt elem amulettjét, de mindenki meghalt eddig. Azonban most, olyan pletyka indult el, hogy egy varázsló már három amulettet is megszerzett. Hogy ebből mi igaz és mi nem, azt nem tudni, ám ha tényleg így van, akkor fenekestül felfordulhat világunk. 

írta: Elizabeth Bree, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése