Pages

2017. július 19., szerda

A Mézesfalásnak vetélytársa akadt Roxmortsban

Kedves Olvasóink,

Tegnapi nap folyamán érkezett szerkesztőségünkbe az a felröppent hír, miszerint Roxmortsban egy olyan üzlet nyitásának előkészületei folynak, ami a méltán híres és régi Mézesfalás boltnak igencsak nehéz napokat hozhat. Tudomásunkra jutott, hogy a hét végén egy mindenben új, és izgalmas édességbolt nyitja meg kapuit, nem kisebb személy vezetésével, mint Bagoly Bertie unokája. 

Bagoly Birdie megkeresésünkre, hogy miért éppen Roxmortsra esett a választása, mikor már van egy édességbolt, azt nyilatkozta, hogy azért, mert ide jóval több diák érkezik, és úgy gondolja a vásárlók nagy részét a gyerekek teszik ki. A választékról nem árult el minden titkot, ami arra enged következtetni, hogy valami új és varázslatos dolgot készül bevezetni. A kirakat már most jóval csábítóbb, mint a Mézesfalás kirakata, a villogó fényű üvegcsék, a kis tűzijátékot lövellő cukorkák, vagy a pörgő-forgó csokoládé szökőkút máris odavonzza a kíváncsi tekinteteket. Ottjártamkor éppen egy különös folyadékkal teli kristály kút díszítésén dolgoztak, amiből szív alakú kis buborékok szálltak fel. Kérdésemre, hogy pontosan mit tartalmaz a kút, azt a választ kaptam, hogy ezt csak a magányos szívek tudják megmeríteni, és inni belőle. A bolt egyik falán hihetetlen mennyiségű üveg csövekben több százféle ízű Bagoly Bertie drazsé található, és mint megtudtam vannak eddig új, nem ismert, és nem létezett ízek is, mint pl. a százfűlé főzet ízű cukorka, vagy a barátság cukorka, aminél két barát ugyanazt az ízt érzi, ha mégsem akkor nem igaz barátok, és még ezeken kívül sok új íz. Gondolnak a kisállatokra is, nekik is nyitnak egy külön állatka édesség részleget, ahol kis kedvenceinknek vehetünk jutalom édességeket. 

Bagoly Birdie azt szeretné, ha a két üzlet békességben lehetne egymás mellet, de ezt majd a nyitás után megtudjuk. Mindenesetre figyelemmel kísérjük az üzlet első heteit, és meglátjuk, hogy melyik boltot fogják jobban szeretni a betérő vásárlók. Arra viszont hogy a Mézesfalásnál ezek után a Bagoly Bertie mindenízű drazsét továbbra is árulni szeretnék-e, valamint mit szólnak a vetélytárs érkezéséhez, lapzártáig nem kaptunk a tulajdonostól választ. 

írta: Hajnal Lavender

0 comments:

Megjegyzés küldése