Pages

2017. július 27., csütörtök

Lauren Kate: Fallen - Kitaszítva

A történetről: Lucinda Price gyerekkora óta árnyékokat lát. Ez a dolog annyira súlyos, hogy gyógyszereket is szed rá, ám amikor az egyik árny egy iskolai bulin tüzet gyújt és ez az egyik osztálytársa halálához vezet, Lucet elküldik a Sword & Cross bentlakásos javítóintézetbe. Itt megismerkedik Daniel Grigorival és azonnal megmagyarázhatatlan módon vonzódni kezd hozzá. A fiú viszont nem akarja, hogy bármi köze is legyen a lányhoz és igyekszik ellökni őt magától. Miközben Luce próbál alkalmazkodni az új környezethez, újdonsült barátaival elkezd nyomozni az után, hogy vajon, mit is titkol Daniel valójában és mi köze van ennek a lányhoz. 

A könyv címe és a prológus elolvasása után egyértelművé válik, hogy ez a könyv valójában angyalokról és reinkarnálódó szerelemről szól. Daniel bukott angyal, aki szerelmes Luceba, ám amint szerelmük beteljesülne, a lány spontán elég és újjászületik egy új életben. A könyv cselekménye a jelenlegi életét mutatja be és azt, hogyan jön rá arra, hogy ők Danielell összetartoznak. A könyv az első kétszáz oldalig (a prológuson kívül) teljesen mellőzi a fantasy szálat, egy egyszerű iskolás ifjúsági regény és csak az utolsó száz oldalon derülnek ki igazán a dolgok. 
Őszintén szólva a cselekmény követi a szokásos iskolás, nyomozós fantasyk cselekményét, ha egyet olvastál, mindet olvastad, ami igazán feldobja az a történetben rejlő potenciál. A reinkarnálódó szerelem ötlete egyedi, felkelti az ember érdeklődését. Ami negatívum, hogy keveset tudunk meg róla, mivel ez egy négy részes sorozat, és ennek a cselekményelemnek a háttere nem igazán van kibontva, helyet hagyva a folytatásnak. Megismerünk sok remek karaktert, nekem nagyon tetszett a karakter kidolgozás, a mellékszereplők is érdekesek, ami egy regénynél nagyon fontos, hogy a mellék karakterek ne csak a főhősnek asszisztáljanak, hanem legyen saját személyiségük, történetük. Ez itt megvan és igazából a könyv végén az ember szívesen veszi kezébe a folytatást. 

Összegzés: Ez a könyv tipikusan az a fantasy könyv, ami fantasyként adja el magát, de valójában a romantikán van a hangsúly. Baj? Nem feltétlen. Aki szereti a romantikus történeteket, annak mindenképpen ajánlani tudom, de aki inkább szívesebben olvasna olyan könyvet, amiben az angyalokon van a hangsúly, az válasszon inkább más olvasmányt.

írta: Lilith Torn (Arcanus) 

0 comments:

Megjegyzés küldése