Pages

2018. szeptember 12., szerda

Slycillium-szirup


Kedves Boszi olvasók!

A mai napon is itt vagyok egy újabb varázsszerrel.
Eme varázsitalt gyógyításra használják, azon belül is a belső szervek helyreállítására.
Mivel ezt a főzetet nehéz elkészíteni, rengeteg időt s figyelmet igényel, csak nagy szakértelemmel rendelkező bájitalfőzők szokták elkészíteni.
Figyeljenek a leírtakra, ugyanis EGYETLEN ROSSZ MOZDULAT IS VÉGZETES LEHET!
Amennyiben valamelyik lépést nem a leírtak szerint végzik, az italt ÖNTSÉK KI, és kezdjék újra!

Slycillium-szirup

Hozzávalók:
  • 2 dl szederbor
  • 1 fiolányi főnixkönny
  • 3 db fwooper toll
  • 2 csipetnyi nyúlszőr (csak FEKETE nyúlszőre!!!)
  • 3 evőkanál őrölt kakukkfű
  • 5 ibolyavirág

Elkészítés:
Eme gyógyfőzetet csakis vörösrézüstben lehet elkészíteni!
Csak akkor áljanak neki az ital elkészítéséhez, ha beszerezték a rézüstöt!
Amennyiben ez megvan, tűzre tesszük, s beleöntjük a 2 dl szederbort. Ezt addig melegítjük, míg fel nem forr. Ha a lilás folyadék már bugyborékol, hozzáadhatjuk a fwoopertollat. Ezután kevergessük a folyadékot, de CSAK az óramutató járásával ellentétesen. Kérem, ne keverjék meg száznál többször, különben kikavarják az esszenciáját az eddigi főzetnek!
Ha eddig megvagyunk, akkor az üstöt kis láng felett melegítjük (épp hogy csak gyöngyözzön). A melegítést nem szabad abbahagyni. Most várni kell két napig, addig csupán esténként (mikor feljő a hold) megyünk megnézni a készülő varázsszert. A főnixkönnyet elfelezzük: felét egyik este, másik felét a másik este adjuk hozzá az üst tartalmához. Ha beleöntöttük őket, ne kavarjunk rajta!
Két nap elteltével ismét meglátogatjuk az üstünket, melyben immár nem lilás folyadék van, hanem égszínkék.
Megkeverjük az italt háromszor, az óra járásával ellentétesen. Ezután hozzáadjuk a főzethez a nyúlszőrt. Ha jól végezték a dolgukat, a szőr egyből elég. Ismét megkeverjük a főzetet: immáron mindegy melyik irányban, csupán arra figyeljenek, hogy pontosan 10-szer keverjenek rajta.
A következő napkeltekor folytatjuk a gyógyfőzet elkészítését.
Másnap a kakukkfüvet is hozzáadjuk az italhoz. Lassan adják hozzá, ne egyszerre az egészet: három adagban szórják a főzetbe. Minden kanálnyi kakukkfű után keverjenek egyet a főzeten, az óramutató járásával ellentétesen.
Ennek hatására a főzetünk méregzöld színt ölt, s besűrűsödik. Ha ezt tapasztalják, akkor jól végezték a dolgukat.
A főzetet ezután levesszük a tűzről, letakarjuk, s három napig pihentetjük.
Ha a harmadik napon feljön a Hold, ismét tüzet lobbantunk az edény alatt.
Ekkor adjuk hozzá az utolsó hozzávalók: az ibolyavirágot. Ámde mielőtt még belekerülnének a virágok az üstbe, annak tartalmát 27-szer megkeverjük (az irány mindegy).
Ha ezzel megvagyunk, akkor egyenként beledobjuk az ibolyákat.
Azok lassan égnek el a főzetben, majd lustán átvált annak színe zöldből halvány rózsaszínbe.
Keverünk rajta még egy utolsót, majd fiolába öntjük, és ledugozzuk.

Köszönöm, hogy elolvasták a cikket!

írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése