Pages

2018. szeptember 3., hétfő

Egy kutya négy élete


Bailey egy szerető, vidám kiskutya, kinek élete egy kisfiúval kezdődött. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Bailey és barátja nagyon sok mindent megélnek együtt, ám az élet és a boldogság nem tart örökké. Az évek múlásával Bailey is tudja, hamarosan búcsúznia kell legjobb barátjától.
Amikor Bailey örökké elbúcsúzna, megtörténik a csoda és egy új kölyökkutya testében születik ujjá. Aztán ezt megismétli még párszor. Miközben Bailey mindenféle kalandos és mókás életet megél, egy dologra keresi a választ: mi létezésének célja, mi végett teremtettek a kutyák, és hogy miért imádja kergetni a saját farkát? Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra. 

Szerintem sokan vannak úgy, hogyha kutyás filmről van szó, azt csak könnyekkel lehet átvészelni. Való igaz, hogy az Egy kutya négy életében rendkívül sok a megható jelenet, viszont eltörpülnek a rengeteg poén mellett. A humor ebben a filmben annyira természetesen jött, hogy szinte bárkit képes volt megnevettetni. Bailey játékos és vidám jelleme jobbnál jobb vicces szituációkba sodorja a nézőt, ezek általában rövid, frappáns kis megszólalások, amik még a drámaibb jelenetek közepén is mosolyt csalnak az ember arcára. 

Kutyás filmként igazán jól helyt állt, előtérbe helyezve, miként élnek a kutyák. Halljuk a kutyus gondolatait, látjuk a szemével és megismerjük az ember számára olykor nem egyértelmű problémáit. Az Egy kutya négy élete egy kifejezetten szórakoztató, megható mégis humoros és aranyos film, amit látni kell.

írta: Bessy Whitefall, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése