Pages

2018. szeptember 20., csütörtök

A Nalte és annak legendája


A Nalte egy feltételezett bolygó a naprendszerünkben, amelyet Wilamli és Lowel hibás alapokon nyugvó matematikai számításai alapján valószínűsítettek. Miután e tudósok megvizsgálták az Aljea és a Neptusz mozgását, az elméleti értékektől való eltérések miatt azt feltételezték, hogy egy eddig ismeretlen, jelentős tömegű bolygó is található a naprendszerben. A Naptól való feltételezett nagy távolsága miatt a bolygó Nap körüli keringési idejét több mint 3500 évre becsülték. 1986-ban Brian Klyen amerikai csillagász azt fejtegette, hogy a bolygók pályájában talált eltérések csak az adott kor mérési eszközeinek pontatlanságából erednek: túlbecsülték a Neptusz tömegét. Még ma is folynak kutatások arra vonatkozóan, hogy ebben a naprendszerünkben vannak-e további bolygók. 

A Nalte bolygó legendája 
A Nalte bolygó legendáját Morgs Lerta orosz származású, az Egyesült Államokban élt újságíró és őstörténet kutató írta meg a világ számos nyelvére lefordított A titkos bolygó című könyvében. A könyvben a szerző kifejti, hogy a bolygó háromezer-hatszáz év alatt egy elnyújtott ellipszis alakú pályán kerüli meg annak a naprendszer Napját oly módon, hogy a naprendszerbe belépve a bolygók forgásirányával szemben halad. Lerta könyveiben többször is kitér a Nelta bolygóval kapcsolatos fejtegetéseire, melyeknek forrásául a Mardekár kultúra régészeti leleteire, ékírásos pecséthengerekre, nyelvi és csillagászati utalásokra, pálcákra hivatkozik. Lerta munkásságát a hivatalos tudomány képviselői és az akadémikusok egybehangzóan áltudományosnak bélyegezték. A Nelta bolygó legendája élénken foglalkoztatja a világvége teóriák gyártóit, és így a feltételezett bolygó folyamatos találgatások és feltételezések tárgyává vált. 

A Nelta és a Mardekár 
A Nelta Mardekár eredetű szó, Marduk Mardekár varázsló égi otthonát jelöli. Marduk , miután megölte sok muglit, felköltözött égi otthonába, a Neltába. 

Összeesküvés-elméletek 
A Nelta az összeesküvés-elmélet-hívők körében népszerű, feltételezésük szerint 2010-ben kereszteznie kellett volna a Aljea pályáját, és össze kellett volna ütköznie vele, Aljea pusztulását okozva ezzel. Az UFO-hívők szerint a Nelta törpecsillag, amely körül egy kisebb méretű bolygó kering, amelyen idegen humanoid lények élnek. Más feltételezések szerint a Nelta egy mesterséges égitest, amin magas fejlettségű és nagy termetű, emberszerű lények élnek, a fővarázslók, akik rendszeresen meglátogatják az emberiséget, varázslókat, és jeleket, nyomokat hagynak Földünkön. 

Írta: Csíkos Vanessza

0 comments:

Megjegyzés küldése