Pages

2018. szeptember 16., vasárnap

Sárkánytetemet találtak Kaliforniában


Sokszor hallani az óceán partokra kivetődött bálnatetemekről, óriási tintahalakról, mélytengeri halakról és egyéb rejtélyes lényekről. Szeptember hatodikán azonban olyan lényt sodort ki az ár, amire eddig nem volt példa a történelem során. A Monterey öbölbe csütörtök reggel érkezőknek iszonytató látványban lehetett részük. A parton egy megtépázott sárkénytetem feküdt, szárnyai ponyvaszerűen terítették be a partot. Sajnálatos módon az első megtaláló egy mugli férfi volt, aki azonnal lefotózta, és feltette az internetre a megtépázott bestiát.


A helyszínre érkező varázslók természetesen azonnal törölték a férfi emlékeit, de a képet már nem tudták leszedni, így a partra varázsoltak egy műanyag bábut, a halott sárkány pontos mását, indikálva, hogy ízetlen tréfának higgye mindenki, aki arra jár. De ez még nem minden. A tetemet bevitték egy kutatólaborba, hogy azonosítsák a fajtát, illetve a halál okát, de legnagyobb meglepetésükre a lény egyik ismert sárkányfaj DNS kódját sem hordozta. Az állatot valószínűleg az egyik fajtársa támadhatta meg repülés közben, ezért zuhant a tengerbe.


A kutatók azóta is azon vannak, hogy találjanak valami magyarázatot az ügyre. Jelenlegi álláspont szerint a lény több sárkányfaj kereszteződéséből születhetett, ezért nem találtak pontos egyezést. Ha ez beigazolódik, az azt jelentheti, hogy egy új, hibrid faj első példányéval van dolgunk.

Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése