Pages

2018. szeptember 5., szerda

Golymók kalauz

Az elmúlt években hatalmasat nőtt a törpegolymókok iránti érdeklődés, elősorban a Weasley Varázsvicc Vállalatnak köszönhetően. 1996-ban még csak egy fajta golymók létezett, egyedül a szőrük színe volt változatos, ezzel szemben mára már több, mint 30 fajtát különböztethetünk meg. 


Óriás, párizsi, kávényelvű, szájtáti…. csak pár golymókfajta, amiből manapság válogathatnak az érdeklődők. Mindegyiknek más és más tulajdonságai vannak, a különböző igényeket kielégítendő. Példának okáért a szájtáti golymók papagályszerűen képes megismételni gazdája szavait, mondatait, míg a noglosa fajta képtelen bármilyen hangot kiadni, így szerencsés olyanoknak, akik nem szeretik a zajongást. Mivel egyre több fajtát nemesítenek, így szükségessé vált egy, úgymond „kalauz” megírása, ami segít eligazodni a golymókok világában. A feladatra Gerolamo Rosi olasz magizoológus vállalkozott. 

A könyve, mely egyszerűen a Golymók kalauz címet kapta, a hétvégén fog debütálni világszerte. Elsőként azokban a boltokban lesz kapható, ahol törpegolymókot is lehet vásárolni, aztán, ha elég nagy az érdeklődés, akkor a könyvesboltok polcaira is felkerülhet. Mi már nagyon várjuk, hogy milyen lett a kalauz, főleg azért, mert az illusztrációkat kedvelt grafikusunk, Minya Mikic rajzolta. 

Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése