Pages

2018. szeptember 21., péntek

Kungfu nyomában


Kedves Olvasók! 

Cikkemben egy Caminusos diákről lesz szó, Csíkos Vanesszáról és sportmúltjáról/tevékenységéről. Olvassátok el és jelentkezzetek tanfolyamra. 

Rolcsa: Mióta és mit sportolsz, milyen eredményeid vannak? 
Vanessza: 6 éves koromban beírattak egy Shaolin Kungfu iskolába, ahol 10 évig gyakoroltam a harcművészetet. Ott szereztem sok tapasztalatot és ott értem el Országos Bajnoki és Magyar Bajnoki címet formagyakorlatból és küzdelemből. 
Rolcsa: Szóval ez küzdősport? 
Vanessza: Nem, ez harcművészet, ami a tradícióval, a hagyományokkal, belső energiával is foglalkozik, hozzá párosul a Thai Chi. Küzdelmeim viszont Kick Box alapú technikákon alapult és dobástechnikákon, amit a Kungfuból merítettünk, de ugyanúgy megtalálható a judoban is, azaz a cselgáncsban. 
Rolcsa: Mi a célod? 
Vanessza: Vágyam mindig is az volt, hogy Világbajnok lehessek, emellett szeretném oktatni a Shaolint és a Thai chi-t. Az idei tanfolyam is erről fog szólni. 
Rolcsa: Mit várhatunk el a tanfolyamtól? 
Vanessza: Ahhoz, hogy valaki a Kungfu tudás alapjait elsajátítsa, talán egy élet is kevés. Ahhoz, hogy valaki mesterré váljon, nem elég 3 év. Ez a tanfolyam nem tanít meg minket megvédeni, de beleláthatunk a hagyományokba, az erkölcsi tanításokba, amiket a Kungfu képvisel. Illetve megérezhetjük a Chi energiánkat. Apró trükkökkel tevékenykedhetünk mindennapjainkban. 

írta: Rolcsa Potter, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése