Pages

2018. szeptember 5., szerda

Hosszú Álom-Szirup és Pythiwon-syrup


Csodálatos napot minden kedves Boszi olvasónak!

A mai napon elkészítjük a híres "Hosszú Álom-Szirupot"!
Varázslatra, s üstre fel!

Hozzávalók:
  • 4 ½ mokkáskanál bivalypata-őrlemény
  • 7 szál apróra vágot snidling
  • 2 szál fehér gerbera
  • 5 evőkanálnyi apró csíkokra vágott tengeri sikló bőr
  • 3 csészényi kígyóbor

Elkészítés:
A telihold fényénél elkezdjük melegíteni a kígyóbort, melybe beleaprítjük a snidlinget. Pontosan fél órányi kavargatás után, lehúzzuk a tűzről. Egy napig pihentetjük, majd mikor másnap feljön a nap, újra tűzre dobjuk az üstöt, a benne lévő kígyóborral és snidlinggel. Nagy lángon melegítjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a bivalypata-őrleményt. Ha az óramutató járásával megegyezően kavarjuk, akkor a főzetünk halvány kék színt ölt, és lustán füstölögni kezd. Ha ekkor fogyasztanánk az italt, akkor felpörgetne minket.
Ezután hozzáadjuk a főzethez a gerberákat: azok lassan elégnek a főzetben. Ekkor ismét egy nap pihenésre van szüksége a főzetnek.
Másnap hajnalban az üstöt ismét feltesszük a tűzre. Pontosan ötször megkeverjük, az óra járásával ellentétesen, majd hozzáadjuk az utolsó hozzávalók: a tengeri siklóbőrt.
Miután beleraktuk a felvágott siklóbőrt, ismételten megkeverjük a főzetet: ötször az órajárásával megegyezően. Ekkor a főzetünk mézsárga színbe borul, és apró szikrákat hány. Ha a szikrázás elállt (ált. 1-2 nap) adhatjuk is a célszemélynek.

Eme bájitalt az "áldozat" szemére kell csöppenteni, mikor az alszik. A főzet két napnyi folyamatos alvást eredményez, s nem engedi, hogy az, akinek beadták, felébredjen.

A mai második főzetünk a Pythiwon-syrup lesz.
Ennek hatása az, hogy ki elfogyasztja, 24 órára metamorfmágussá válhat (rendelkezhet annak képességeivel).

Hozzávalók:
  • 2 csipet apró egyszarvúszőr
  • 1 csipkebogyó
  • 5 sellőkönny
  • 3 (egész) méhecske

Elkészítés:
1 dl vizet öntünk az üstbe. Nagy lángra teszük, majd kevergetés mellett hozzáadjuk a sellőkönnyeket. A következő hozzávaló a csipkebogyó lesz. Emezt egy tükörrel (!) összenyomjuk, majd az üstbe dobjuk. Fontos, hogy tükörrel nyomjuk össze, ugyanis ez adja az alakra összpontosuló változást/változásokat. Ha a csipkebogyót hozzáadtuk az üst tartalmához, akkor amaz sötétvörös színt ölt. Ezután a méheket adagoljuk. Hozzáadjuk az elsőt, majd 10-szer megkeverjük az órajárásával megegyezően, majd 10-szer azzal ellentétesen. Ezt minden méh hozzáadása után megtesszük.
Ha ezekkel megvagyunk, akkor az italt két teljes napig pihenni hagyjuk.
Amikor letelt a két nap, egy fiolába tesszük az utolsó hozzávalót: az egyszarvúszőrt, majd erre öntjük a főzetet.

Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a cikket is!
Nemsokára újabb cikkel érkezem, addig is csodás hetet! /*

írta: Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése