Pages

2018. július 28., szombat

Mugli kultúra és érdekességek - Franciaország


Üdvözöllek titeket,

Most betekintést nyertek a mugli kultúrába.

Első témánk Francia ország. Pontosabban Párizs. A muglik igazán kedvelik ezt a város. Úgy is emlegetik, mint a szerelem városát.

Ez az Eiffel torony. Az egyik leglátogatottabb hely Párizsban. A magassága 324 méter. Azt tudtátok, hogy eredetileg Barcelónában akarták felépíteni?





Párizsi Diadalív: A Charles de Gaulle téren található emlékmű építését I. Napoleón rendelte el. A Diadalív a francia katonaság dicsőségét hirdeti és napjainkban Franciaország egyik legnevezetesebb látnivalója. A franciák nemzeti ünnepén, július 14-én innen indul a katonaság felvonulása, valamint itt kezdődik a világ egyik leghíresebb sugárútja, a Champes Élysées is. 


Párizsi Notre Dame: Az Ile de la Cité-n, a Szajna partján található székesegyház története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. A Notre Dame-nak nevezett templom alapkövének letétele III. Sándor pápa nevéhez fűződik. A hatalmas, gótikus stílusú templom évszázadokon keresztül készült. Több építész dolgozott rajta és a korábban itt található ókori Szent István katedrális terveit használták.


Louvre múzeum: A XII. század végétől Párizs központjának meghatározó épülete ez a monumentális építmény. I. Ferenc és a Napkirály, XIV. Lajos palotája volt. 1793 óta működik múzeumként. Több, mint 60000 m²-en 35000 festménynek, szobornak, állandó és időszakos kiállításoknak ad otthont. Évente 6 millió ember látogatja.

Pompidou központ: A Pompidou Központ Párizs 4. kerületében a Beaubourg negyedben található. A modern épület 1971-1977 között készült több olasz, angol és ír építész és mérnök tervei alapján. A 7 emeletes hatalmas központ 2 hektáros területen fekszik. Többek között itt található a Modern Művészetek Galériája. A kulturális központban állandó és időszakos kiállításokat tekinthetünk meg a XX. és XXI. század legismertebb művészeinek alkotásaiból.

Valamint szerintem az ember nem hagyhassa ki azt, hogy megcsodálja a Szajnát.



írta: Elizabeth Herondale, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése