Pages

2018. július 2., hétfő

Halál vagy Főnix?

Csodálatos dolognak lehetett a szemtanúja az, aki vasárnap délben a Notre Dame előtt tartózkodott. 

A nyugodt, napos időt egyszerre egy ordítás zavarta meg. Egy francia varázsló, Pierre Jens állt a híres épület egyik párkányán, és láthatóan éppen ugrani készült. A rémült tömeg tátott szájjal figyelte, nem tudták, mihez kezdjenek. Pierre megvárta, míg a lehető legtöbben figyelik, és csak akkor lépett a semmibe. 

Ekkor történt a csoda. 

A semmiből hirtelen egy arany valami tűnt fel, és kapta el a zuhanó varázslót, aki így kisebb karcolásokkal megúszta a dolgot. Miután biztonságban földet értek, nyilvánvalóvá vált, hogy a megmentő egy főnix. Mint az a nyomozás során kiderült, a madár a férfi tulajdonában volt, és mikor megérezte a gazdájára leselkedő veszélyt, azonnal a segítségére sietett. 

Ráadásként, ha ez még nem lett volna elég különleges látvány, a főnixnek azonnal hullani kezdtek a könnyei, amiket Pierre sebeire cseppentett. 

Nagyon ritka az olyan főnix, aki ennyire elhivatottan ragaszkodik egy varázslóhoz vagy boszorkányhoz, így beletelt egy kis időbe, míg a helyszínen lévők felocsúdtak a történtekből. A muglik emlékeit azonnal módosították, Pierre-t pedig kezelni kezdték. A főnixről nincs további hírünk, de nem valószínű, hogy elválasztják a gazdájától. 

Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése