Pages

2018. július 2., hétfő

Csőd a jégkrémiparban?


Megkezdődött a naptári nyár is, de már hetek óta kánikulának örülhetnek a strandra és fagyira vágyó boszorkányok és varázslók. Azonban a napokban döbbenetes bejelentés érkezett a mugli sajtóban, miszerint a sokak által igen kedvelt hűsítő ételnek, a jégkrémnek a száma igazán megcsappanhat a meleg évszakban.
Idézem az úgynevezett rádióban megszólaló Dr. Mungam Adigla-t: "Csalódottan jelentem, hogy jelentős munkaerő hiány lépett fel az édességgyártó cégeknél, mely így a jégkrém szezon előtt igen váratlanul és borzalmasan érhet mindannyiunkat. A kevés, a szakmában dolgozó embernek köszönhetően visszaszorításokra kényszerültünk, így a termelés mennyiségét nagy mértékben csökkentettük."

Vajon minket mágusokat, hogyan érinthet ez a hír, és milyen következményei lehetnek? Erről Anul Doogevol, a mugli kapcsolatok ápolásáért felelős főosztályának vezetőjét kérdeztem.

Mr. Moon: Kedves Mr. Doogevol köszönöm, hogy elfogadta meghívásomat!
Mr. Doogevol: Én köszönöm Lorcan. 
Mr. Moon: Tehát csapjunk is a közepébe! Ön szerint milyen változásokat okozhat a jégkrémhiány a varázslók és boszorkányok körében. 
Mr. Doogevol: Sajnos nem csak a jégkrémek, hanem más édességek létezése is veszélybe kerülhet, így a Csoki békáé, a Mindenízű Drazséjé, hogy csak említsek egy párat.
Mr. Moon: Értsem úgy, hogy a mágikus nyalánkságokért is aggódhatunk?
Mr. Doogevol: Igen, a munkaerő hiány az egész piacra kihat.
Mr. Moon: Ezt nagy sajnálattal hallom! Hogy lehet megállítani ezt a folyamatot?
Mr. Doogevol: Népszerűsíteni kéne a fiatal munkavállalók körében ezt a foglalkozást, és bíztatni őket, hogy kezdjenek el dolgozni az édességiparban.
Mr. Moon: Végső soron, hogyan akadályoznák meg a csődöt?
Mr. Doogevol: Leállítanánk az egész édességgyártást, amely munkanélküliséget okozna annak a kevés dolgozónak. Jómagam bele sem merek gondolni milyen lehet a világunk ínyencségek nélkül!!
Mr. Moon: Köszönöm, nagyon érdekes volt számomra ez a beszélgetés!
Mr. Doogevol: Ezer örömmel válaszoltam minden kérdésedre.

Lehet, hogy a nyári szezonban Magnum, Big Milk, Magic Wand, Nyelvfestő, színváltó, átlátszó, csöpögős jégkrémek nélkül maradunk? Reméljük a legjobbakat!! 
Köszönöm hogy elolvastad!! Jó időtöltést kívánok mindenkinek a konyhában!

írta: Lorcan Moon

0 comments:

Megjegyzés küldése