Pages

2018. július 26., csütörtök

Foglalkozások hasonlósága a mugli- és a varázsvilág között


Üdvözlöm a Mugli világ rovat olvasóit!

Nagyon régen nem adtam cikket ehhez a rovathoz különféle okok miatt. Viszont már újonnan visszatérve, igyekezni fogok izgalmas szövegekkel előállni. 
A mostani cikk címével is remélem, hogy felkeltettem egy kicsit a kíváncsiságukat.

Kezdjük a bájitaltannal. Vagy ahogy a varázstalanok értik: kémia.
A mi világunkban is kulcsfontosságú a szerepe a bájitaltannal foglalkozó boszorkáknak és varázslóknak. A mugliknál szintúgy, bár a kémikusokból (vegyészekből) hiány van. Ezt a hiányt okozhatja például az oktatás is. 
A diákok csak beülnek az iskolapadba – eddig stimmel a varázslóknál is -, viszont a legtöbb helyen alig látnak kísérleteket, nem gyakorolják az elvégzésüket. Helyette csak tömény tananyagokat próbálnak tölteni a fejükbe. Ami miatt természetesen elmegy a fiataloknak a kedve ettől a tantárgytól.  

Természetesen nem csak ezekről a különbségekről szándékoztam írni, mikor belekezdtem ebbe a cikkbe. A varázsvilág bájitalai néhány pillanat, vagy néhány óra alatt, képesek meggyógyítani egy embert. A vegyészek oldatai, tablettái vagy gázai viszont elég labilisak az időtől és az emberi testtől függően. Ezek inkább vegyi anyagok, a periódusos rendszerben megtalálható anyagokkal dolgoznak, szemben a varázs-bájitalok különleges hozzávalóival. 


Következzen most egy olyan foglalkozás, ami az állatokkal foglalkozik. Személy szerint, legtöbbször félek az állatoktól. Legyen akármilyen, vagy varázslény, vagy pedig normális, mugli állat. De ha választanom kéne egy állatokkal foglalkozó állást, épp emiatt a fóbiám miatt, inkább a varázstalanok állásait kezdeném átnézni, amelyek közül számomra az állatorvossal szimpatizálok jobban. 
Igaz, ott is lehetnek balesetek, veszélyhelyzetek. (Például ha egy kígyót kell ellátniuk.) Viszont a varázsvilágban ez még veszélyesebb is lehet. (Például egy sárkánnyal.) 


Maguknak milyen foglalkozás tetszik? Inkább maradnának az itteni, varázsvilágban dolgozva, vagy a mugliknál is kipróbálnák magukat? 

Ennyi lett mára a Mugli világ rovat. 

Boszorkányosan szép napot! 

írta: Gina Cobbler, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése