Pages

2018. április 28., szombat

Szerencsehozó talizmán készítése

Itt a tavasz, a madarak csicseregnek, mindenkire rátör a fáradtság. Ismerős, nem?
Mindannyian megélhettük már, milyen az, mikor a tavasz tényleges beköszöntekor minden… hogy is mondjam? Csak úgy elmegy, és nem jön össze semmi. Ilyenkor sajnos a varázsló lánya arról is hajlamos megfeledkezni, hogy bizony boszorkány. Jól is jönne egy barát, aki néha közli „Boszorkány vagy, te lány!”.
Nade, a tárgyra visszatérve két egyszerű szerencsehozó tárgy elkészítésének menetét hoztam ma el nektek.

Szerencsehozó zsák

Talán a legelterjedtebben és legváltozatosabban előforduló talizmánok közé tartozik, szinte már-már az ember utána dobják őket. Azonban az olcsóbb – néha a drágábbak is – csak bóvlik. Annyit sem érnek, mintha egy unikornis szőrszáltól várnád az aranyesőt.

Hozzávalók:
·         szerecsendió (és valami, amivel darabokra lehet törni)
·         egy kis darab citrin
·         világos színű fonal
·         egy darab vászon
·         egy személyes tárgy
·         gyertya

Elkészítés:
Első lépésként gyújtsd meg a gyertyát és hagyd égni, később lesz csak rá szükség. Ezután terítsd szét a vászon darabot és helyezd a közepébe a citrint és a személyes tárgyadat, majd törd szét minél kisebb darabokra a szerecsendiót. A darabokat is tedd a vászon közepébe, majd fogd össze. Most lesz szükség a gyertyára. Csöpögtess kevés viaszt a ’zsák’ szája alá pár centivel nyomd bele a fonalat. Miután a viaszt megszáradt tekerd körbe a fonallal a zsák száját, míg biztosan nem nyílik szét és miután megcsomóztad csepegtess rá néhány csepp viaszt. Lehetőleg hord magaddal mindenhova.

Szerencsehozó amulett

Egy másik elterjedt szerencsehozótárgy az amulett. Ezeket is lépten-nyomon az emberre akarják sózni, de ezekért általában már nagyobb összegeket is elkérnek, habár nem ritka, hogy az elkészítésük és a hozzávalók együttesen sem kerülnek az ár tizedébe.

Hozzávalók:
·         könnyen magaddal hordható tárgy, lehetőleg valamilyen fémből
·         füstölő
·         gyertya
·         forrás vagy ásványvíz
·         szalag

Az elkészítése ennek sem nehezebb, mint a zsáké, csupán kicsivel több odafigyelést igényel, hogy ne égessük meg magunk. Első lépésként most is gyújtsd meg a gyertyát és várj, míg legalább fél centit leég (remélem, senki sem ököl vastagságú gyertyát vett), majd a gyertya lángjának segítségével gyújtsd meg a füstölőt. Öntsük a vizet egy tálba. Mindezek után kössük a tárgyunkat a szalagra és tartsuk pár percig a füstölő fölé, majd mártsuk a vízbe és mossuk le róla a kormot. Ha mindezzel megvagyunk, az amulettet tartsuk a gyertya lángja fölé 5-6 centivel míg megszárad. Közben mondogassuk ’Dare Lucem’.Senki ne ijedjen meg, ha közben magasabbra csap a láng. Ha megszáradt, kész is vagyunk. A rátapadt kormot pedig nyugodtan le lehet törölni. Mint az előzőnél, lehetőleg ezt is hordjuk mindig magunknál.

Írta: Rion Hyland - Solaris 

0 comments:

Megjegyzés küldése