Pages

2018. április 12., csütörtök

Mozi a Mugli Mágia

Kedves Olvasók!

Bessy Whitefall vagyok, első évfolyamos a Caminus házban. Remélem érdeklődéssel olvassátok majd cikkeimet, melyekben a mugli világ filmjeiről és sorozatairól írok.

Az első film amit elhoztam, az nem más mint 
A legkúlabb nap

 
Egy remek német filmről van szó, ami humoros hangvételben dolgoz fel egy elég erős és nehézkes témát, a halált. Sok hasonló témájú filmet láthatott már aki otthonosan mozog a mugli filmekben. Viszont ez a film más, mert a rendező nagyszerű humorának köszönhetően a film első felében könnyeinket törölgetve könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy milyen komoly témákat is feszeget a film. Attól sem kell tartanunk, miszerint a film kiparodizálná ezt, hiszen a rendező megfelelően helyezi át a hangsúlyt az érzelmesebb részekre.

 Két főszereplőnkben Bennoban és Andiban akik szöges ellentétei egymásnak valami mégis közös, mindketten halálos betegek. Benno ki is akarja használni utolsó napjait és élvezni akarja életét. Andi először nehezen társul az ötlethez viszont mégis elfogadja, mert nem akar egy elfeledett senkikét meghalni. A két barát hatalmas kalandba ugrik bele, amin persze mi halálra nevetjük magunkat.
Ne tántorítson el az, miszerint a film megnézése után elmegy majd az életkedved, mivel miután megnézted inkább csodálattal nekitesz majd a világra és nagyon jól fog esni az a tudat, hogy élsz.

 A film egyébként 6,5 pontos értékelést kapott az IMDB szerint. A filmet lehet akár családdal és barátokkal nézni, de ne felejtsétek el, hogy a film erős érzelmeket is tartalmaz.

írta: Bessy Whitefall Caminus 1.évfolyam

0 comments:

Megjegyzés küldése