Pages

2018. április 28., szombat

Mógus professzor


Varázslatosan szép szombati napot kívánok minden olvasónak! Eme rovatban volt SVK tanárokról olvashatnak majd! Remélem elnyeri a tetszésüket!

Az SVK tantárgy körül rengeteg ember megfordult. Az első közülük a titokzatos Mógus professzor volt.
Mindenki a fején ékeskedő turbánjáról ismeri fel a prof.-ot. Mógus professzor turbánjával a fején a török hagyományok iránti tiszteletét próbálja kifejezni. Nem mellesleg ez a meglehetősen furcsa fejviselet praktikus is, ha éppen minden idők legnagyobb sötét varázslójának maradványait őrizzük a tarkónkon. De ez edzésnek sem volt utolsó, hisz egy olyan súlyos turbán viselése nem éppen egyszerű feladat. 
Mógus professzor másik ismertető jele a dadogás. Vajon azért dadogott, mert félt, hogy kiderül a "kis titka? Ezt már sajna sohasem tudhatjuk meg. S Sötét Nagyúr eme szolgája elég silány próbálkozást tett a figyelem elterelésre, amíg megpróbált beszabadulni "Bolyhoskához", a háromfejű vérebhez. Persze kedvelt bájitaltan tanárunk, Perselus Piton próbálta megakadályozni őt ebben, mégis sikerrel járt, kapzsisága miatt azonban nem szerezhette meg a Bölcsek kövét-a világ minden varázslója nagy megkönnyebbülésére. 
Ámde Mógus prof. nem csak ennyiből állt. Megszállott fajna volt Voldemortnak, ha képes volt a tarkóján viselni őt, ki csöppnyi magánéletet se hagyott neki. Megitta az unikornisvért Uráért, ezzel feladva saját, teljes életét egy hitványabbért. Majd-mint egy melodrámában- életét is adta, hogy Voldemortnak megszerezhesse a követ. Mit ígérhetett a Nagyúr hűséges szolgájának, hogy az ennyi mindenre képes volt miatta? Talán egy true love story volt kialakulóban a két fél között? Ha igen, hát képernyőre kellett volna vinni, ezzel a szalagcímmel: "Shipnevük: Volgus".

Köszönöm a figyelmüket, jövőheti cikkembe is tekintsenek bele! A következő Bosziban a témánkat Gilderoy Lockhart adja!

*További varázslatos hetet*

írta: Rosalita Grime

0 comments:

Megjegyzés küldése