Pages

2018. április 28., szombat

Kedves Szombati Boszi olvasók! 
Ez itt a Varázsbűnözés
Ebben a rovatban minden héten a legfrissebb bűnügyi jelentéseket és információkat olvashatják, melyek nem csak a varázsvilágra, de a muglivilágra is ugyanúgy veszélyt jelentenek!
E heti cikkünket lejjebb találják!

                  Mágikus meglógás 

Legfrissebb hírünk: Egy szigorúan őrzött rab megszökött az Azkabanból! Információk szerint nem egyedül vitte véghez a hadműveletet! Segítségére volt egy ifjú boszorkány, aki a fogoly tanítványa volt, ám anno meglógott, mielőtt a varázshatóság rajtaüthetett volna. A kettes a menekülés után köddé vált, ebben a pillanatban is keresik őket! 

A többszörösen elítélt Mauritio Delahoya bravúros szökést hajtott végre tegnap éjjel a varázsvilág legjobban őrzött börtönéből, az Azkabanból. Delahoya mellett rengeteg súlyos vád szól, melyek között akad rablás, erőszak, és a legjobban elítélendő bűntett: gyilkosság is. De Mauritio nem csak itt kavarta a forró kását, ugyanis tudását, mely a sötét varázslatokban, ártásokban és átkokban teljesedik ki, előszeretettel akarta teljesen átadni az utókornak. Ifjú boszorkányoknak és varázslóknak szerette volna megtanítani "mestersége" csínját-bínját. A hatvanas évei közepét taposó varázsló a legőrzöttebb cellák egyikéből surrant el, mint utóbb kiderült, segítséggel. Tanításai ugyanis úgy tűnik hatásosnak bizonyultak, mert egyik tanonca, bizonyos Lena Romanov segédkezett a menekítésben. A boszorkány régebben is feltűnt már az idős varázsló mellett, és akkor sem jó céllal társultak nyilvánosan. Romanov sikeresen megfutamodott, mikor mesterét az Azkabanba vitték. Talán előre kitervelt volt ez a szöktetés? Talán már akkor kitalálták ezt, mikor Delahoyat elhurcolták? 
Akik tudtak a varázsló titkos tanításairól, úgy vélték, Mauritio és Lena között szerelmes szikrák szállhattak. Ez még egy okot adott volna Romanovnak, hogy megszöktesse mesterét. 
Most pedig következzék egy interjú, amit szerkesztőtársam készített az eset után:


A szökést követően nemsokkal igyekeztem felvenni a kapcsolatot az azkaban egyik felelős vezetőjével és a történtekről kérdeztem , illetve a továbbiakról, hiszen a varázsvilág védelme rendkívül fontos. Mint tudni illik az Azkabanba azon varázslók kerülnek, akik rendkívül súlyos bűnöket követtek el és számukra a társadalomba való beilleszkedés esélye is kizárt. Éppen ezért az Azkabanból csak egyféle képpen lehet kijutni, szökéssel. A továbbiakban Donald Merket kérdeztem információgyűjtés céljából. 

Feruccio Riccobono: -Azkaban a varázslóvilág legőrzöttebb börtöne, azonban még is végrehajtottak újra egy szökést, ahogyan régebben is. Hogyan lehetséges ez? 
Donald Merk: - Az Azkaban rendkívül őrzött börtön, a szökés egyszerűen hihetetlen volt. Hirtelen robbanásokat hallottunk az égből, amelyek villámcsapásra emlékeztettek. A Minisztériummal is folyamatosan kapcsolatot tartottunk és nekik köszönhetően ahogyan az eddigiekben is dementorok őrizték az Azkabant. 


Feruccio Riccobono: - A dementorok rendkívül fontos szerepet játszhatnak a védelemben, hiszen a csókjuk kiszívja az emberből az életet , de erre csak legvégső esetben kapnak engedélyt. Hogyan lehetséges , hogy ennek ellenére sikeres volt a szöktetés? 
Donald Merk: Igen, az őrzés folyamán engedéllyel rendelkeznek minderre, azonban ahogy az előzőkben is említettem hirtelen következett be a szöktetés. Pillanatok töredéke alatt. A robbanásokat követően Romanov seprűvel férkőzött közel a fogolyhoz, amire a dementorok reagáltak és célpontukká vált, azonban a képzett varázsló hatalmas patrónusbűbájt alkalmazva elkergette őket , majd valószínűleg a Bombarda Maxima varázslattal óriási lyukat ütött a falon és szempillantás alatt eltűntek. 

Feruccio Riccobono: - Mennyire veszélyesek a megszökött rabok? Mennyire kell tartania a varázslóvilágnak? 
Donald Merk: A Mágiaügyi Minisztériummal való összeköttetésünk nagyon jó, éppen ezért a jelentés megtétele után aurorok kezdték keresni őket és bizonyos nyomokra akadtak, valószínűleg hamarosan rájuk akadnak és a megszökött rabot, valamint a szöktetőjét hatékonyabb kényszerintézkedés alá vetjük. 

Reménykedünk benne, hogy Romanovot és Delahoyat rövid időn belül kézhez kerítik. Igyekszünk a mihamarabb beszámolni a történésekről. Köszönjük, hogy elolvasták a cikket. 
Addig is vigyázzanak magukra!

Írták: Feruccio Riccobono, Arcanus; és Ginger Marlowe, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése